EIT RawMaterias HUB – Regional Center Greece – RCGREECE

Το Περιφερειακό Κέντρο Ελλάδας για τις Πρώτες Ύλες (EIT RawMaterias HUB – Regional Center Greece – RCGREECE) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και το EIT RawMaterials (ΕΙΤRM). Τη λειτουργία του RCGREECE, το οποίο ξεκίνησε επίσημα τον Ιούνιο του 2018, έχει αναλάβει η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του ΕΜΠ, ως μέλος της Κοινότητας του EIT RawMaterials.

Στόχοι του RCGREECE είναι:

  • Να αποτελέσει σημείο επαφής μεταξύ του EITRM και της Ελληνικής Κοινότητας Πρώτων Υλών (ΕΚΠΥ)
  • Η ενεργή συμμετοχή της ΕΚΠΥ μέσω μιας ενιαίας θυρίδας σε δράσεις πολλαπλών κατευθύνσεων (Καινοτομία, Πολιτική, Βιομηχανία, Αρχές, Κοινωνία), σύμφωνα με την Ατζέντα του EITRM, την Εθνική Πολιτική για την Αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών και το Στρατηγικό Σχέδιο Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για τις Πρώτες Ύλες.
  • Η σύνδεση της ΕΚΠΥ με της δραστηριότητες του EITRM
  • Η διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος για τη μεταφορά γνώσης μεταξύ της Κοινότητας του EITRM και της ΕΚΠΥ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Πρώτων Υλών καθώς και την ενίσχυση της καινοτομίας
  • Η σταδιακή επέκταση των δράσεων στην Κυπριακή Κοινότητα Πρώτων Υλών αλλά και σε γειτονικές περιοχές.


Πληροφορίες για τις δράσεις του RCG μπορείτε να βρείτε στο επίσημο website (http://rcgreece.labmet.ntua.gr/) αλλά και στα social media:

: RCGREECE,
: EIT RawMaterials Regional Center Greece

Εγγραφείτε στη λίστα επικοινωνίας ώστε να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις σχετικά με τις δράσεις του RCGREECE και του EIT RawMaterials.

Πληροφορίες:

  • Καθ. Ι. Πασπαλιάρης, Εργαστήριο Μεταλλουργίας, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τηλ. 2107722176. Email: paspali@metal.ntua.gr
  • Άννα Γάκη. Τηλ: 2107722252, email: gakianna@metal.ntua.gr, rcgreece@metal.ntua.gr