Η Σχολή | Προσωπικό | Σπουδές | Έρευνα | εκτύπωση

Ανακοινώσεις 2016 - 2017

Τίτλοι και σύντομες περιγραφές των ανακοινώσεων είναι διαθέσιμα και σε μορφή RSS, για αυτόματη προβολή με χρήση πρoγραμμάτων ανάγνωσης ειδήσεων. Εγγραφείτε στο RSS Feed της Σχολής, επιλέγοντας ως διεύθυνση για το πρόγραμμα ανάγνωσης, τη διέυθυνση που οδηγεί το εικονίδο:

Περισσότερες πληροφορίες για το RSS, τα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθώς και λίστα με τα διαθέσιμα κανάλια RSS στο Ε.Μ.Π. μπορείτε τα βρείτε στο δικτυακό τόπο του Κέντρου Δικτύων.

 

28 Μαρτίου - Ανακοίνωση για τους φοιτητές του 6ου εξαμήνου

Την Παρασκευή 31/3 το μάθημα «Εκμετάλλευση Μεταλλείων ΙΙ» θα πραγματοποιηθεί 11:45-12:30 και το μάθημα «Εξαγωγική Μεταλλουργία II» 14.00-16.00.

Οι διδάκοντες των παραπάνω μαθημάτων27 Μαρτίου - Εκπαιδευτική Εκδρομή

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 8ου Εξαμήνου της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών που παρακολουθούν το Μάθημα «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ ΙΙ» ότι την Τρίτη 28/3/2017 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο μεταλλουργικό συγκρότημα της ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Οι συμμετέχοντες σπουδαστές παρακαλούνται να βρίσκονται στη στάση λεωφορείων απέναντι από την έξοδο του ΜΕΤΡΟ στην Λεωφ. Κατεχάκη στις 08.00 το πρωί ή στην πύλη Κατεχάκη στις 08.10. Οι ως άνω ώρες θα τηρηθούν αυστηρά. Σημειώνεται ότι υπάρχει επίσης η δυνατότητα συμμετοχής περιορισμένου αριθμού σπουδαστών του 8ου εξαμήνου που δεν παρακολουθούν το μάθημα, εάν και εφόσον ενδιαφέρονται.

Ο διδάσκων
Καθ. Α. Ξενίδης27 Μαρτίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση ΙΙ

Παρακαλούνται οι φοιτητές του 8ου Εξαμήνου που πρόκειται να κάνουν Πρακτική Άσκηση ΙΙ το καλοκαίρι του 2017, να επισκεφτούν τη διεύθυνση: http://praktiki.metal.ntua.gr και να δηλώσουν συμμετοχή. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι: 27/03/2017-12/04/2017. Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.praktiki.metal.ntua.gr/?page_id=190

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης (κα. Κωστοπούλου, 2ος Όροφος, Γραφείο 2.16, Τηλ:210-7723168).24 Μαρτίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 6ου εξαμήνου της Σχολής, ότι σύμφωνα με ενημέρωση της διδάσκουσας κας Σ. Λεονάρδου - Αγατζίνη, η διδασκαλία του μαθήματος «Εξαγωγική Μεταλλουργία ΙΙ» δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 24/03/2017 . Το μάθημα «Υδρομεταλλουργία» του 8ου εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)23 Μαρτίου - Διπλωματικές Εργασίες

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του δεκάτου (10ου) εξαμήνου της Σχολής μας, ότι όσον αφορά την ανάθεση της Διπλωματικής Εργασίας για το εαρινό εξάμηνο 2016-17, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιλογή ή αλλαγή θέματος της Διπλωματικής Εργασίας είναι από 27/03/2017 έως 07/04/2017. Στην αίτηση θα αναγράφονται τρία (3) μαθήματα κατά σειρά προτίμησης για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας τα οποία θα πρέπει να τα έχετε διδαχθεί και να λάβετε προβιβάσιμο βαθμό. Σχετικό έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)16 Μαρτίου - Δήλωση Συγγραμμάτων

Ενημερώνουμε τους φοιτητές της Σχολής, ότι η διαδικασία δηλώσεων των συγγραμμάτων στο σύστημα «Εύδοξος» για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου ακαδ.έτους 2016-17 θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017. Η διανομή και παραλαβή των συγγραμμάτων από τους εκδότες θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017. Υπενθυμίζουμε, ότι για τη δήλωση των συγγραμμάτων που αφορούν εκδοτικούς οίκους (όχι για τις πανεπιστημιακές σημειώσεις) είναι απαραίτητη η επίσκεψη όλων των φοιτητών στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr. Διευκρινίζουμε, ότι οι φοιτητές δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση των μαθημάτων τους. Επισημαίνεται, ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Κατ΄εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν.4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11.05.16), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου. Στην ιστοσελίδα της σχολής υπάρχει σχετικός πίνακας των προτεινομένων προς επιλογή συγγραμμάτων που αναφέρονται αναλυτικά όλα τα μαθήματα με τα αντίστοιχα συγγράμματά τους. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου τηλ.2152157850 ή (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx) Δευτέρα - Παρασκευή 09.00 -17.00.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)16 Μαρτίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση Ι

Όσοι φοιτητές πρόκειται να εκπονήσουν την Πρακτική Άσκηση Ι το καλοκαίρι του 2017, παρακαλούνται να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://praktiki.metal.ntua.gr, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τα ζητούμενα πεδία. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι 23/03/2017 - 07/04/2017. Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.praktiki.metal.ntua.gr/?page_id=52. Διευκρινήσεις θα δοθούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 09.00, στην αίθουσα 101 του κτ. Μεταλλειολόγων. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης Ι (κα. Ζ. Κερασοβίτου, 2ος Όροφος, Γραφείο 2.27, Τηλ:210-7722204).

Σημείωση: Παρακαλώ να τηρηθεί αυστηρά η ώρα προσέλευσης.12 Μαρτίου - Υποβολή Εργασιών

Εργασίες Μαθήματος «ΑΔΟΠ – Οικονομική των Επιχειρήσεων» (ορθή επανάληψη 12/3)

 1. Συμμετοχή στο ΑΕΠ της Ελλάδας του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα τις δεκαετίες μετά το 1980. Αιτιολογείστε τυχόν μεταβολές με βάση το εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι αντίστοιχες παραγωγικές μονάδες/εταιρείες
 2. Σχολιάστε την Παραγωγική Διαδικασία/Παραγόμενα προϊόντα, τη Στρατηγική Ανάπτυξης, την Περιβαλλοντική Πολιτική και Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη, εάν υπάρχει, τα Οικονομικά Αποτελέσματα, τις Πιθανές Πηγές Κινδύνου και τα Συγκριτικά Πλεονεκτήματα Ελληνικών και διεθνών Εταιρειών του εξορυκτικού κλάδου, ή άλλων παραγωγικών εταιρειών.
  • o Για  μία σειρά από εταιρείες (Ερατοσθένης, ΑΠΙΒΙΤΑ, κ.α) δίνονται στοιχεία από τις σχετικές μελέτες περίπτωσης που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο έργου του ΕΜΠ «Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα».
 3. Δώστε μία εκτενή περίληψη του επιλεγμένου άρθρου, που θα επιλεγεί σε συμφωνία με τους διδάσκοντες, και θα αφορά θέματα σχετικά με την ύλη του μαθήματος, στην οποία θα περιλαμβάνονται και δικά σας σχόλια αναφορικά με το αντικείμενο που διερευνάται.
 4. Αξιολογήστε την οργανωτική και λειτουργική δομή μιας επιχείρησης της επιλογής σας με τη βοήθεια ενός προκατασκευασμένου ερωτηματολογίου, που δίνεται στην ιστοσελίδα του μαθήματος. Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί με βάση τα στοιχεία της εξεταζόμενης επιχείρησης.
 5. Υπολογίστε με βάση τους Ισολογισμούς και τα Αποτελέσματα Χρήσης των τελευταίων 5 ετών, τους ακόλουθους αριθμοδείκτες για μια εταιρεία που θα επιλέξετε:
  • Δείκτης Κυκλοφοριακής (Γενικής) Ρευστότητας
  • Δείκτης Κάλυψης Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων
  • Δείκτης Δανειακής Κάλυψης
  • Δείκτης Μακροπρόθεσμων Δανείων προς Ίδια Κεφάλαια
  • Δείκτης Απόδοσης Ίδιων Κεφαλαίων
  • Δείκτης Απόδοσης Απασχολούμενου Κεφαλαίου
  • Δείκτης Κυκλοφοριακής ταχύτητας αποθεμάτων
  • Δείκτης Απαιτήσεων προς Πωλήσεις
  • Μέση Περίοδος Είσπραξης Απαιτήσεων
  • Δείκτης Μεικτού Κέρδους
  • Δείκτης Καθαρού Κέρδους
  • Δείκτης Εξόδων Λειτουργίας

   Σχολιάστε τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, στη βάση των παραπάνω αποτελεσμάτων.

Παρατηρήσεις:
Οι εργασίες 2, 3 και 4 αφορούν Ομάδες αποτελούμενες από 1- 2 φοιτητές. 'Oλες οι εργασίες θα παραδοθούν ηλεκτρονικά στο email της κ. Μ. Μπασάνου : bassanou@metal.ntua.gr σε 2 τύπους αρχείων:

 • Word, 10-15 σελίδες, μέγεθος γραμμάτων, παραγραφος κλπ. σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στον Ιστότοπο της Σχολής για την Διπλωματική Εργασία.
 • Παρουσίαση σε Power Point των κυριότερων σημείων της εργασίας, 15 διαφάνειες μέγιστο.

Καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι η 5η Μαίου 2017.

Το όνομα των αρχείων θα είναι με αγγλικούς χαρακτήρες θα περιλαμβάνει το /τα επίθετα των συμμετεχόντων καθώς και των αριθμό της άσκησης:
πχ: adop-ask1-papadopoulos-georgiou.doc
adop-ask1-papadopoulos-georgiou.ppt

Η διδάσκουσα

 

 10 Μαρτίου - Εργαστηριακές Ασκήσεις «Περιβάλλον Ι»

Ανακοινώνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές ότι οι εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος «Περιβάλλον Ι» του 6ου εξαμήνου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13/3/2017 και ώρα 12:45 (Εργαστήριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, 0.17, ισόγειο κτιρίου ΣχολήςΜΜΜ). Συνημμένα το πρόγραμμα των εργαστηριακών ασκήσεων και οι ομάδες των φοιτητών.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)

schel_stud_2017.zipschel_stud_2017.zip schel_stud_2017.zip10 Μαρτίου - Διπλωματικές Εργασίες

Το πρόγραμμα παρουσίασης προφορικών εξετάσεων Διπλωματικών Εργασιών περιόδου Φεβρουαρίου 2017.

Μέγεθος: 407KB

prog_diplomatikes_feb17_.pdfprog_diplomatikes_feb17_.pdf prog_diplomatikes_feb17_.pdf10 Μαρτίου - Αλλαγή Διδασκαλίας Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 2ου εξαμήνου της Σχολής ότι οι ασκήσεις του μαθήματος «Γεωλογία ΙΙ» θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη ως εξής:

 • Α΄Τμήμα 13.30 – 15.00 στην αίθουσα 101
 • Β΄Τμήμα 15.15 – 16.45 στην αίθουσα 101

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)10 Μαρτίου - Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Ορθή επανάληψη (10/03/2017) του ωρολογίου προγράμματος Εαρινών εξαμήνων προπτυχιακών σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

Μέγεθος: 185KB

orol_ear_1617_v5.pdforol_ear_1617_v5.pdf orol_ear_1617_v5.pdf07 Μαρτίου - Αναβολή Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 8ου Εξαμήνου της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών (Κατεύθυνση: Περιβαλλοντική Μηχανική & Γεωπεριβάλλον) ότι το μάθημα της «Τεχνολογίας Επεξεργασίας Αερίων Ρύπων» της Πέμπτης 9/3/2017 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί λόγω απουσίας του διδάσκοντα στο εξωτερικό. Θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος σε ημερομηνία και ώρα που θα καθοριστεί με επόμενη ανακοίνωση.

Ο διδάσκων
Καθ. Α. Ξενίδης06 Μαρτίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Το μάθημα «Περιβαλλοντική Μεταλλευτική και Λατομική Τεχνολογία (Ειδικά Θέματα)» του 8ου εξαμήνου θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 12:00 με 13:45. Το δεύτερο δίωρο της Τετάρτης (14:00-16:00) θα μετακινηθεί σε ώρα κατάλληλη μετά από συνεννόηση των φοιτητών που παρακολουθούν το μάθημα με τους επιβλέποντες των εργασιών τους.

Ο Διδάσκων
Δημήτρης Καλιαμπάκος06 Μαρτίου - Ηλεκτρονικές Εγγραφές

Ανακοινώνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών ότι η προθεσμία ηλεκτρονικών εγγραφών για το εαρινό εξάμηνο ακαδ.έτους 2016-17 θα παραταθεί μέχρι 09/03/2017, δεδομένου ότι εκκρεμούν οι εγγραφές αρκετών φοιτητών. Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)03 Μαρτίου - Ανακοίνωση του Κοσμήτορα της Σ.Μ.Μ.Μ.

Εκφράζω προσωπικά τη θερμή υποστήριξή μου στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα, θεωρώντας ότι η επιτυχής κατάληξή του θα προστατεύσει και τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα συμφέροντα της Σχολής και του Ε.Μ.Π. Η Σχολή θα τοποθετηθεί στο θέμα δια των συλλογικών οργάνων της. Η Σχολή θα συζητήσει συνολικά το θέμα της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα σε έκτακτη Συνεδρίαση της Κοσμητείας τη Δευτέρα 06.03.17 στις 11 π.μ. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αποφύγουμε ενέργειες που μπορούν να εκληφθούν ως υπονομευτικές του συγκεκριμένου αγώνα, πράγμα που είμαι βέβαιος ότι δεν επιθυμεί η Σχολή.01 Μαρτίου - Ανακοινώσεις Μαθημάτων24 Φεβρουαρίου - Εργαστηριακές Ασκήσεις Μεταλλογνωσίας ΙΙ

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 6ου εξαμήνου (και παλαιώτερων ετών που οφείλουν το μάθημα) της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ότι η έναρξη των εργαστηρίων του μαθήματος «Μεταλλογνωσία ΙI» θα γίνει την Τρίτη 28/02/2017, 8.45-10.30 (Ομάδα 2) (Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας, 2.11, 2ος όροφος Σχολής ΜΜΜ). Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα των εργαστηρίων και η κατανομή των σπουδαστών σε ομάδες. Για οποιοδήποτε θέμα που αφορά τα Εργαστήρια Μεταλλογνωσίας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Δρ Γ. Μπάρτζα (Γραφείο 2.7, gbartzas@metal.ntua.gr). Διευκρινίζεται ότι η κατάθεση των εργαστηριακών εκθέσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση labmetal2@metal.ntua.gr εντός δύο εβδομάδων από την ολοκλήρωση της εργαστηριακής άσκησης της δεδομένης ομάδας (συνθήκες κανονικής ροής προγράμματος εργαστηριακών ασκήσεων).

Ο Διδάσκων
Γεώργιος Φούρλαρης, Καθηγητής Φυσικής Μεταλλουργίας

2017_Weekly_Calendar_MET_II__1617_FINAL.xls2017_Weekly_Calendar_MET_II__1617_FINAL.xls 2017_Weekly_Calendar_MET_II__1617_FINAL.xls24 Φεβρουαρίου - Εργαστήρια Κοιτασματολογίας

Οι ομάδες των εργαστηρίων της Κοιτασματολογίας κατανέμονται ως εξής:

 • 1ο τμήμα: Τετάρτη 12:45-14:30, από Αγγελής Σπυρίδων μέχρι και Κολοβός Κωνσταντίνος
 • 2ο τμήμα: Πέμπτη 11:45-13:30, από Κούτρας Πέτρος μέχρι και Πρασσά Μαρία-Ιωάννα
 • 3ο τμήμα: Πέμπτη 14:00-16:00, από Ραζής Αθανάσιος μέχρι και Ψώρας Νικόλαος.

Οι λίστες των εργαστηριακών ομάδων θα τηρηθούν με αυστηρότητα και βρίσκονται αναρτημένες έξω από το γραφείο του διδάσκοντα (Σταύρος Τριανταφυλλίδης, 1ος όροφος, γραφείο 1.22). Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο ορυκτολογίας σύμφωνα με το πρόγραμμα του οδηγού σπουδών.22 Φεβρουαρίου - Αλλαγή Αίθουσας

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής, ότι η εξέταση του μαθήματος του 4ου εξαμήνου «Φαινόμενα Μεταφοράς Ι» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 09:00 στην αίθουσα 102 και όχι στην 202 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)21 Φεβρουαρίου - Αναβολή Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 8ου Εξαμήνου της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών (Κατεύθυνση: Περιβαλλοντική Μηχανική & Γεωπεριβάλλον) ότι το μάθημα της «Τεχνολογίας Επεξεργασίας Αερίων Ρύπων» της Πέμπτης 23/2/2017 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί λόγω απουσίας του διδάσκοντα στο εξωτερικό. Θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος σε ημερομηνία και ώρα που θα καθοριστεί με επόμενη ανακοίνωση.

Ο διδάσκων
Καθ. Α. Ξενίδης21 Φεβρουαρίου - Αλλαγές σε Μαθήματα

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 8ου εξαμήνου ότι σε περίπτωση που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα επιλογής εκτός της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει και υπάρχει επικάλυψη στις ώρες διεξαγωγής του μαθήματος θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση τόσο με το διδάσκοντα όσο και τη γραμματεία της Σχολής προς ρύθμιση του θέματος.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)21 Φεβρουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 6ου εξαμήνου ότι τα τμήματα του μαθήματος «Επιχειρησιακή Έρευνα» θα είναι ως εξής:

 • Α΄Τμήμα : Α – Λ κάθε Τετάρτη 3 - 6
 • Β΄Τμήμα : Μ – Ω κάθε Παρασκευή 08.45 – 11.30

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)20 Φεβρουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Οι ασκήσεις του μαθήματος «ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΙΙ» θα αρχίσουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, αφού την προηγούμενη εβδομάδα γίνει η έναρξη του μαθήματος (την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου) με τη θεωρία. Τα δύο τμήματα θα είναι ως εξής: Στο πρώτο τμήμα οι φοιτητές που το επώνυμό τους αρχίζει από Α-Λ και στο δεύτερο από Μ-Ω. Θα ακολουθηθεί αυτή η σειρά για τα μισά μαθήματα και στη συνέχεια (για λόγους «ισότητας»), θα γίνει αμοιβαία αλλαγή στο ωράριο. Θα ενημερωθείτε σχετικά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

H Διδάσκουσα
Θ.Ροντογιάννη20 Φεβρουαρίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση Ι

Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή εργασιών Πρακτικής Άσκησης είναι η τελευταία ημέρα της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου, 17/2/2017. Για τους επί πτυχίω φοιτητές, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 6/3/2017, όταν και ολοκληρώνονται οι εξετάσεις για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου.20 Φεβρουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Το μάθημα της «Κοιτασματολογίας» 4ου εξαμήνου θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23/2 (09:45 - 11:30, Αμφιθέατρο 01). Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Τα τμήματα των εργαστηρίων θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας16 Φεβρουαρίου - Ισοτιμία Διπλώματος Ε.Μ.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι για την έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας με Master παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες στο σύνδεσμο: https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/159-ekdosi-pistopoiitikoy-isotimias-diplomatos-e-m-p-me-to-master-omotagon-evropaikon-panepistimion16 Φεβρουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 2ου εξαμήνου, ότι το μάθημα «Τεχνικές Σχεδιάσεις - Μηχανολογικό Σχέδιο/ CAD» ξεκινά τη Δευτέρα 20/2/2017 και το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 01 της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών και για τα δύο τμήματα.

Ο Διδάσκων
Νίκος Μ. Κατσουλάκος15 Φεβρουαρίου - Εγγραφές Εαρινών Εξαμήνων

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι οι εγγραφές των εαρινών εξαμήνων 2ου, 4ου, 6ου, 8ου και 10ου για το ακαδ. έτος 2016-17 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 20.02.2017 έως 05.03.2017 και η διδασκαλία των μαθημάτων θα αρχίσει στις 20.02.2017.

Όσοι φοιτητές έχουν περατώσει την κανονική διάρκεια σπουδών (με κωδικό mm11…. 09… 08…και παλαιότερο) και συμμετέχουν στην επιπλέον εξεταστική των εαρινών μαθημάτων που διεξάγεται παράλληλα με την έναρξη των μαθημάτων και εκκρεμούν οι βαθμολογίες, μπορούν να τα δηλώνουν κανονικά και όταν περαστούν οι βαθμολογίες στο σύστημα, εάν υπάρχει προβιβάσιμος βαθμός θα διαγραφεί η δήλωση από το σύστημα αυτόματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγραφή των ανωτέρω φοιτητών του 10ου εξαμήνου και η δήλωση των μαθημάτων που έγινε νωρίτερα ήταν προσωρινή και χρησιμοποιήθηκε μόνο για να συμπεριληφθούν οι φοιτητές στα δελτία βαθμολογίας της επιπλέον εξεταστικής που ακολουθεί. Επομένως θα πρέπει όλοι οι φοιτητές να υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονική εγγραφή.

Το PC Lab της Σχολής είναι στη διάθεσή σας για την πραγματοποίηση των εγγραφών. Στο site της Σχολής υπάρχει το link «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2016-17». Για πρόσβαση θα χρησιμοποιήσετε το «user name» και «password» που έχετε ήδη λάβει από το κέντρο Η/Υ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Σχολής.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)15 Φεβρουαρίου - Ενημερωτική Συνάντηση

Ανακοινώνεται, ότι τη Δευτέρα 20.02.2017 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των φοιτητών του 8ου εξαμήνου, όσον αφορά στις κατευθύνσεις του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής που πρόκειται να επιλέξουν. Η Ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Ηλεκτρολόγων της Σχολής και ώρα 12:30 από τον Κοσμήτορα & τους Δ/ντες των Τομέων της Σχολής.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)15 Φεβρουαρίου - Εξετάσεις Μαθημάτων

Για τις πτυχιακές εξετάσεις των μαθημάτων «Γεωλογία και Κοιτασματολογία Ελλάδας», «Περιβαλλοντική Γεωχημεία» και «Βιομηχανικά Ορυκτά και Πετρώματα» παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα (Σταύρος Τριανταφυλλίδης, γραφείο 1.22, τηλ. 4468).08 Φεβρουαρίου - Διπλωματικές Εργασίες

Ανακοινώνεται στους τελειόφοιτους της Σχολής, ότι oι ημερομηνίες διεξαγωγής των προφορικών εξετάσεων των διπλωματικών εργασιών της Σχολής, περιόδου Φεβρουαρίου 2017 τροποποιούνται ως εξής:

 • 17.02.17 Λήξη προθεσμίας παραδόσεως διπλωματικών εργασιών.
 • 24.02.17 Λήξη προθεσμίας κατάθεσης εγγράφου αποδοχής των διπλωματικών εργασιών από τον επιβλέπων στη Γραμματεία.
 • 13.03.17 Έναρξη προφορικών εξετάσεων Δ.Ε.
 • 24.03.17 Λήξη προφορικών εξετάσεων Δ.Ε.
 • 27.03.17 Κατάθεση βαθμολογίας

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)08 Φεβρουαρίου - Εργαστήριο Ορυκτολογίας

Οι προφορικές εξετάσεις του εργαστηρίου Ορυκτολογίας (Συστηματική), θα διεξαχθούν την Τετάρτη 15/2 στο Μουσείο της Σχολής ως εξής:

 • Α Τμήμα: 9.30-11.30
 • Β Τμήμα: 11.30-13.30
 • Γ Τμήμα: 13.30-15.30

Η διδάσκουσα
Μαρία Περράκη07 Φεβρουαρίου - Πρόγραμμα Εξετάσεων

Το πρόγραμμα εξετάσεων (ορθή επανάληψη 7/2/2017) εαρινών εξαμήνων ακαδημαϊκού έτους 2016 - 2017 για τους επί πτυχίω φοιτητές.

Μέγεθος: 225KB

exam_ear_1617_epiptyxio_v2.pdfexam_ear_1617_epiptyxio_v2.pdf exam_ear_1617_epiptyxio_v2.pdf04 Φεβρουαρίου - Παραλαβή Σημειώσεων (II)

Ενημερώνονται οι σπουδαστές του 9ο εξαμήνου που έχουν εγγραφεί στο μάθημα «Φυσική Μεταλλουργία Σιδήρου και Χάλυβα» ότι μπορούν να παραλάβουν τις συμπληρωματικές σημειώσεις για το μάθημα αυτό από το γραφείο του κ. Πέτρου Τσακιρίδη (Γραφείο 2.7, 2ος όροφος Σχολής ΜΜΜ).

Ο Διδάσκων
Γεώργιος Φούρλαρης, Καθηγητής Φυσικής Μεταλλουργίας03 Φεβρουαρίου - Παραλαβή Σημειώσεων

Ενημερώνονται οι σπουδαστές που εχουν εγγραφεί στο μάθημα «Βιομηχανικά Κράματα» ότι μπορούν να παραλάβουν τις συμπληρωματικές σημειώσεις για το μάθημα αυτό από το γραφείο του κ. Πέτρου Τσακιρίδη (Γραφείο 2.7, 2ος όροφος Σχολής ΜΜΜ).

Ο Διδάσκων
Γεώργιος Φούρλαρης, Καθηγητής Φυσικής Μεταλλουργίας31 Ιανουαρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Οι εξετάσεις του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο» την Τετάρτη 1/2/2017, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς του μαθήματος με ανοιχτά βιβλία και διδακτικές σημειώσεις. Οι σπουδαστές δεν απαιτείται να προσκομίσουν μαζί τους αντίγραφα της σχετικής Νομοθεσίας που διδάχθηκε στο μάθημα, και τα θέματα των εξετάσεων θα ορισθούν ανάλογα. Κατά την διεξαγωγή των εξετάσεων δεν θα επιτραπεί η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι διδάσκοντες26 Ιανουαρίου - Βαθμολογίες Εργασιών

Η ανάρτηση των βαθμολογιών των εργασιών του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο», βρίσκεται στην ιστοσελίδα του μαθήματος. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση με τη χρήση των κωδικών του μαθήματος.26 Ιανουαρίου - Παραλαβή Συγγράμματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του μαθήματος «Ασφάλεια -Υγιεινή - Δίκαιο» του 7ου εξαμήνου ότι μπορούν να παραλάβουν το βιβλίο του μαθήματος από τον εκδοτικό οίκο ΙΩΝ, Σόλωνος 85 Αθήνα.

Η διδάσκουσα του μαθήματος26 Ιανουαρίου - Αλλαγή Ημερομηνίας Εξέτασης

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής, ότι σύμφωνα με ενημέρωση του διδάσκοντα κ. Γ.Φούρλαρη η εξέταση του μαθήματος του 5ου εξαμήνου «Μεταλλογνωσία Ι» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:00 αντί την Τετάρτη 15/02/2017 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί στις ίδιες αίθουσες.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)24 Ιανουαρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής που περάτωσαν την κανονική φοίτηση σπουδών και έχουν υπερβεί τα πέντε έτη που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου (με κωδικό mm11…mm10… ή παλαιότερο), ότι έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου και στα εαρινά μαθήματα που οφείλουν.

Κριτήρια για τη συμμετοχή στις εν λόγω εξετάσεις είναι, να έχουν κάνει επανεγγραφή στο 9ο εξάμηνο για το ακαδ.έτος 2016-2017, να μην έχουν προβιβάσιμο βαθμό και τέλος να τα έχουν δηλώσει στη Γραμματεία. Για το λόγο αυτό καλούνται μόνο οι ανωτέρω φοιτητές από 24 έως 30 Ιανουαρίου 2017 να δηλώσουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών εγγραφών, τα εαρινά μαθήματα στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγραφή που θα γίνει στο εαρινό εξάμηνο και η δήλωση των μαθημάτων αυτών θα είναι προσωρινή και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να συμπεριληφθούν οι ανωτέρω φοιτητές στα δελτία βαθμολογίας της επιπλέον εξεταστικής. Επομένως θα πρέπει να υποβάλετε ξανά ηλεκτρονική εγγραφή και δήλωση μαθημάτων το διάστημα που θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία της Σχολής με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Σχολής.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ24 Ιανουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Το μάθημα «Αγγλική Γλώσσα και Τεχνική Ωρολογία» του 4ου εξαμήνου για τους ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ θα εξεταστεί στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στις 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15.00 - 17.00 (ίδια ώρα με το μάθημα Αγγλική γλώσσα του 3ου εξαμήνου). Οι ενδιαφερόμενοι αφού το δηλώσουν ηλεκτρονικά στη Γραμματεία παρακαλούνται να στείλουν μήνυμα στη διδάσκουσα κα Μ.Σταθοπούλου έως 30.01.2017 (mastatho@mail.ntua.gr) σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και τη Σχολή που φοιτούν.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)17 Ιανουαρίου - Πρόγραμμα Εξετάσεων

Ορθή επανάληψη του προγράμματος εξετάσεων χειμερινών εξαμήνων προπτυχιακών σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2016 - 2017.

Μέγεθος: 346KB

prog_exam_xeim1617_v2.pdfprog_exam_xeim1617_v2.pdf prog_exam_xeim1617_v2.pdf16 Ιανουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται ότι όσοι φοιτητές & φοιτήτριες παλαιοτέρων εξαμήνων του 5ου του τρέχοντος ακαδ. έτους έχουν προαχθεί μόνο στο ένα τμήμα του μαθήματος «Μηχανική Προπαρασκευή & Εμπλουτισμός Μετ/των Ι» του 5ου εξαμήνου, οφείλουν να προαχθούν και στο άλλο τμήμα μέχρι και τις επαναληπτικές εξετάσεις της ακαδ. περιόδου 2016-17. Αν αποτύχουν να το κάνουν, από την περίοδο 2017-18 θα εξεταστούν εκ νέου και στα δυο τμήματα του μαθήματος. Από το τρέχον ακαδ. έτος 2016-17 και στα επόμενα, οι σπουδαστές του 5ου εξαμήνου που εγγράφονται για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν το παραπάνω μάθημα οφείλουν να προαχθούν και στο άλλο τμήμα μέχρι και τις επαναληπτικές εξετάσεις του επόμενου ακαδ. έτους.

Οι Διδάσκοντες13 Ιανουαρίου - Παράταση Διανομής Συγγραμμάτων

Ενημερώνουμε τους φοιτητές της Σχολής, ότι παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων διδακτικών βιβλίων σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017. Επίσης ως νέα καταληκτική ημερομηνία για τη διανομή και παραλαβή των συγγραμμάτων ορίζεται η Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζουμε, ότι για τη δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων που αφορούν εκδοτικούς οίκους (όχι για τις πανεπιστημιακές σημειώσεις που μοιράζονται από τους διδάσκοντες) είναι απαραίτητη η επίσκεψη όλων των φοιτητών στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr. Στην ιστοσελίδα της σχολής υπάρχει σχετικός πίνακας των προτεινομένων προς επιλογή συγγραμμάτων που αναφέρονται αναλυτικά όλα τα μαθήματα με τα αντίστοιχα συγγράμματά τους.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)13 Ιανουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο» του 7ου εξαμήνου ότι: Την Πέμπτη 19/1/2017 στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος (9.45-12.30 π.μ.) η κα.Καραγιαννίδη Θεανώ, συνεργάτης τεχνικός ασφάλειας στην Δραστηριότητα Υ&Α της "Αλουμίνιον της Ελλάδας" θα παρουσιάσει εισήγηση Υ&Α στους φοιτητές του μαθήματος.

Η διδάσκουσα12 Ιανουαρίου - Εργαστήρια Χημείας

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του μαθήματος «Χημεία» του 1ου εξαμήνου ότι οι αναπληρώσεις των εργαστηριακών ασκήσεων θα επαναληφθούν την Τρίτη 17/01/2017. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

Ο διδάσκων
Δ. Πάνιας

anaplirwseis_xhmeia_1617_1701.pdfanaplirwseis_xhmeia_1617_1701.pdf anaplirwseis_xhmeia_1617_1701.pdf12 Ιανουαρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο» του 7ου εξαμήνου ότι Θα πραγματοποιηθεί μάθημα αναπλήρωσης την Δευτέρα 16/01/2017 από τις 10.00πμ έως τις 12.30 μμ

Η διδάσκουσα10 Ιανουαρίου - Αναστολή Εκπαιδευτικής Διαδικασίας

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής, ότι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 τα μαθήματα από τις 12:30 έως 16:00 δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω της συνέντευξης τύπου στην οποία προχωρά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (μετά από απόφαση της Συγκλήτου) στο κτίριο Αβέρωφ του συγκροτήματος Πατησίων ΕΜΠ σχετικά με το σημαντικό θέμα της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης του Ιδρύματος.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)10 Ιανουαρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Προς διευκόλυνση των φοιτητών, το Μάθημα της «Εφαρμοσμένης Υδρογεωλογίας» της Τρίτης 10/01/2017, αναβάλλεται. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν σχετικά για την αναπλήρωσή του.

Ο Διδάσκων
Aνδρέας Καλλιώρας09 Ιανουαρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Σχετικά με τις εξετάσεις του μαθήματος «Γεωλογία Ι» του 1ου εξαμήνου, ενημερώνονται οι φοιτητές των προηγούμενων ετών να κοιτάξουν την ύλη του μαθήματος που θα αναρτηθεί στο my courses και επίσης για διευκόλυνσή τους να παραλάβουν τις Διδακτικές Σημειώσεις της Καθηγήτριας κ. Θ. Ροντογιάννη από τον Τομέα Γεωλογικών Επιστημών.27 Δεκεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Τη Δευτέρα 9/1/2017, κατά τις ώρες 11.00 έως 13.00 θα πραγματοποιηθεί μάθημα αναπλήρωσης για τα «Στοιχεία Μηχανολογίας» του 7ου εξαμήνου στην αίθουσα 101.

Ο Υπεύθυνος του Μαθήματος
Δ. Καλιαμπάκος27 Δεκεμβρίου - Διάλεξη από τον Γεν. Διευθυντή του ΣΜΕ

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός Υπογείων Εκμεταλλεύσεων» του 9ου εξαμ. της Σχολής ΜΜΜ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον κ. Χ. Καβαλόπουλο, Μηχ. Μεταλλείων - Μεταλλουργό ΕΜΠ, Γεν. Διευθυντή του ΣΜΕ, σχετικά με το σχεδιασμό υπόγειων βωξιτικών εκμεταλλεύσεων. Το μάθημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα 2.02 της Σχολής με ώρα έναρξης την 9.00. Παρακαλούνται οι φοιτητές του μαθήματος να προσκομίσουν μαζί τους όργανα σχεδίασης (χάρακες, κλ.π), καθώς θα διεξαχθούν σχετικά παραδείγματα εφαρμογής (μελέτες περίπτωσης).

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ
Α. ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ22 Δεκεμβρίου - Εργαστήρια Χημείας

Την Τρίτη 10/01/2017 θα πραγματοποιηθούν οι αναπληρώσεις των εργαστηρίων Χημείας, στο εργαστήριο μεταλλουργίας στον 3ο όροφο της σχολής. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

Ο Διδάσκων
Δ. Πάνιας

anaplirwseis_xhmeia.docanaplirwseis_xhmeia.doc anaplirwseis_xhmeia.doc22 Δεκεμβρίου - Παράταση Διανομής Συγγραμμάτων

Ενημερώνουμε τους φοιτητές της Σχολής, ότι παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων διδακτικών βιβλίων  σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.  

Επίσης ως νέα καταληκτική ημερομηνία για τη διανομή  και  παραλαβή  των  συγγραμμάτων ορίζεται   η  Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζουμε, ότι για τη δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων που αφορούν εκδοτικούς οίκους (όχι για τις πανεπιστημιακές σημειώσεις που μοιράζονται από τους διδάσκοντες) είναι απαραίτητη η επίσκεψη όλων των φοιτητών στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr. Στην ιστοσελίδα της σχολής υπάρχει σχετικός πίνακας των προτεινομένων προς επιλογή συγγραμμάτων που αναφέρονται αναλυτικά όλα τα μαθήματα με τα αντίστοιχα συγγράμματά τους.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)19 Δεκεμβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμοσμένη Υδρογεωλογία», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/12/2016, εκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου και στην περιοχή του Θορικού. Παρακαλούνται οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν, να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα (αδιάβροχα, ανάλογη ενδυμασία και υποδήματα). Ώρα αναχώρησης στις 9:00, απο το πάρκινγκ της Σχολής Μηχ. Μετ.- Μετ.

Ο Διδάσκων
Α. Καλλιώρας, Επικ.Καθηγητής12 Δεκεμβρίου - Αναπλήρωση Εργαστηρίων

Πρόγραμμα αναπλήρωσης Εργαστηριακών Ασκήσεων του μαθήματος «Μεταλλογνωσία Ι».

Μέγεθος: 68KB

anaplirwseis_metallognosias.pdfanaplirwseis_metallognosias.pdf anaplirwseis_metallognosias.pdf09 Δεκεμβρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του μαθήματος «Ασφάλεια-Υγιεινή-Δίκαιο» του 7ου εξαμήνου ότι:

 1. O κος Καβαλόπουλος θα παρουσιάσει το μάθημα την Πέμπτη 15/12/2016
 2. Θα πραγματοποιηθεί μάθημα αναπλήρωσης την Δευτέρα 19/12/2016 από τις 10.00 πμ έως τις 13.00 μμ
 3. Στην ιστοσελίδα του μαθήματος έχουν αναρτηθεί οι οδηγίες και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της 3ης Άσκησης.

Η διδάσκουσα06 Δεκεμβρίου - Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Ενημερώνονται οι φοιτητές του 9ου εξαμήνου των κατευθύνσεων Γεωτεχνολογίας και Μεταλλευτικής ότι στο πλαίσιο του μαθήματος «Μέθοδοι Βελτίωσης Γεωτεχνικής Συμπεριφοράς Γεωλογικών Σχηματισμών», θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο εργοτάξιο του μετρό στον Πειραιά (οδό Λουδοβίκου 8 - 10, Πλατεία Οδησσού), την Δευτέρα 12/12/2016 και ώρα 10:00.

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε σε εμένα (cloupasakis@metal.ntua.gr) ή στον κ. Π. Τσαγκαράτο (ptsag@metal.ntua.gr). Δεν θα γίνουν δεκτοί φοιτητές που δεν θα έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους έως την Παρασκευή 9/12/2016 καθώς πρέπει να έχουν συμπεριληφθεί σε σχετική κατάσταση επισκεπτών που θα αποσταλεί στην Αττικό Μετρό. Θα συγκεντρωθούμε στις 9:30 στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Πειραιά στην έξοδο προς την οδό Λουδοβίκου. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι η ενδυμασία και η υπόδηση πρέπει να είναι κατάλληλες για εργοτάξιο.

Ο Διδάσκοντας
Κωνσταντίνος Λουπασάκης, Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ06 Δεκεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Την Παρασκευή 9/12/2016 και ώρα 12.45-14.30 θα πραγματοποιηθεί αναπλήρωση του μαθήματος «Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης και Τεχνολογίας» στην αίθουσα διδασκαλίας 102.

Ο Διδάσκων01 Δεκεμβρίου - Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Η επίσκεψη στη Μαθιός Πυρίμαχα Α.Ε. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/12/2016. Η αναχώρηση θα γίνει από το Ε.Μ.Π. στις 9.30 το πρωί.

Η διδάσκουσα
Α. Τσετσέκου01 Δεκεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 7ου εξαμήνου ότι την Δευτέρα 12/12/2016, ώρα 10.45 με 13.30 στην Αίθουσα 101 της Σχολής ΜΜΜ, θα πραγματοποιηθεί αναπλήρωση του μαθήματος «Μεταλλουργία Σιδήρου-Ασκήσεις». Το μάθημα θα είναι 3 διδακτικές ώρες.

Η διδάσκουσα
Χριστοδούλου Ειρήνη24 Νοεμβρίου - Αναβολή Επίσκεψης

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Μαθιός Πυρίμαχα αναβάλλεται για την επόμενη Παρασκευή 2/12/2016. Αύριο θα γίνουν κανονικά το μάθημα και το εργαστήριο των Πυριμάχων.

Η διδάσκουσα
Α. Τσετσέκου23 Νοεμβρίου - Αναβολή Μαθημάτων

 • Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 7ου Εξαμήνου της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών ότι το μάθημα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΙ» της Πέμπτης 24/11/2016 δεν θα πραγματοποιηθεί.
 • Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 7ου εξαμήνου της Σχολής, ότι σύμφωνα με ενημέρωση της διδάσκουσας η διδασκαλία του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο» δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/11/2016. Με νέα ανακοίνωση θα καθοριστεί η ημερομηνία αναπλήρωσης.22 Νοεμβρίου - Ενημερωτική Ημερίδα

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των σπουδαστών για τη Συνεργασία του ΕΜΠ με το Ινστιτούτο Mines-Télécom, IMT, Γαλλίας, την Τετάρτη 23/11/2016 και ώρα 13:00 - 15:00, οργανώνεται παρουσίαση ενημέρωσης για τις σπουδές στη Γαλλία, μέσα από την ομιλία του κ. Ι. Κανέλλου, καθηγητή της Télécom Bretagne (μία από τις Σχολές του Institut Mines-Télécom, IMT), που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 004 Β Φάση, Νέα κτήρια Ηλεκτρολόγων. Στόχος της Συνεργασίας μεταξύ του ΕΜΠ και του ΙΤΜ που ξεκίνησε το 2012, είναι η ανταλλαγή σπουδαστών στο πλαίσιο των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών τους σπουδών. Μέσα από αυτή τη συνεργασία δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές του ΕΜΠ που έχουν ολοκληρώσει το 6ο εξάμηνο σπουδών τους να παρακολουθήσουν στο ΙΤΜ, (που αποτελεί συνομοσπονδία μεγάλων δημόσιων σχολών της Γαλλίας στο γνωστικό αντικείμενο των τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και μεταλλειολογίας),

 • ένα εξάμηνο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών,
 • να εκπονήσουν τη διπλωματική τους εργασία στη Γαλλία ή σε συνεργασία ΕΜΠ-IMT,
 • να ολοκληρώσουν τις Μεταπτυχιακές τους σπουδές (master),
 • η να εκπονήσουν τη Διδακτορική τους Διατριβή.

Για την εκδήλωση μπορείτε να Μάθετε περισσότερα & ακολουθήστε τη εκδήλωση στα social media.

Κατερίνα Αδάμ, M. Sc., Ph.D
Επίκουρος Καθηγήτρια, Εκπρόσωπος της Σχολής ΜΜΜ στη συνεργασία ΕΜΠ-ΙΤΜ22 Νοεμβρίου - Αναβολή Μαθήματος

Την Πέμπτη 24/11/2016 δεν θα πραγματοποιηθεί το μάθημα «Σχεδιασμός Υπαιθρίων Εκμεταλλεύσεων». Με νέα ανακοίνωση θα καθοριστεί ημερομηνία αναπλήρωσης.

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ21 Νοεμβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 7ου εξαμήνου οτι το μάθημα «Μεταλλουργία Σιδήρου Ι» (Θεωρία) της Τρίτης 22/11 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Με νέα ανακοίνωση θα καθοριστεί ημερομηνία αναπλήρωσης.

Ο διδάσκων
Καθ. Α. Ξενιδης21 Νοεμβρίου - Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Πρόκειται να γίνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Μαθιός Πυρίμαχα την Παρασκευή 25/11/2016 με μέσα που θα διαθέσει η εταιρεία. Για τον σωστό προγραμματισμό και οργάνωση της επίσκεψης παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, στην κα Τσετσέκου μέχρι την Τρίτη 22/11.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ14 Νοεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές ότι θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος του 7ου εξαμήνου «Στοιχεία Μηχανολογίας» τη Δευτέρα 21-11-2016 και ώρα 11:00-13:45.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)14 Νοεμβρίου - Ανάθεση Διπλωματικών Εργασιών

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του ενάτου (9ου) εξαμήνου της Σχολής μας, ότι όσον αφορά την ανάθεση της Διπλωματικής Εργασίας για το χειμερινό εξάμηνο 2016-17, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιλογή ή αλλαγή θέματος της Διπλωματικής Εργασίας είναι από 15 έως 30 Nοεμβρίου 2016. Στην αίτηση θα αναγράφονται τρία (3) μαθήματα κατά σειρά προτίμησης για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας τα οποία θα πρέπει να τα έχετε διδαχθεί και να λάβετε προβιβάσιμο βαθμό. Σχετικό έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)14 Νοεμβρίου - Εργαστήριο Ορυκτολογίας

 • Από: Τρίτη 22 Νοεμβρίου, και κάθε Τρίτη
 • Αίθουσα: 102

Τμήματα: το εργαστήριο Ορυκτολογίας (θεματική περιοχή: Κρυσταλλογραφία) αλλάζει τμήματα και ώρες ως εξης:

 • Τμήμα Α: 08:45 - 10:30 = ΚΟΛΥΔΑ έως ΣΠΕΤΣΙΕΡΗΣ
 • Τμήμα Β:10:45-12:30 = Yaremenko, και ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ έως ΚΟΚΚΑΣ, και ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ έως ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΤΟΣ

Σημειώστε ότι το τρίτο τμήμα Χημείας μοιράζεται στα δύο παραπάνω τμήματα. Τα ονόματα φαίνονται στο συνημμένο EXCEL. Όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν στο myCourses, στο μάθημα "Ορυκτολογία", που βρίσκεται κάτω από την διεύθυνση http://mycourses.ntua.gr. Συνδεθείτε με τα στοιχεία που έχετε πάρει για πρόσβαση στο email κατά την εγγραφή σας στη σχολή. Όλες οι ανακοινώσεις, η ύλη, και οι παρουσιάσεις του μαθήματος θα αναρτούνται πλέον στο myCourses. Νέοι φοιτητές αλλά και παλαιότεροι που χρωστάνε το μάθημα θα πρέπει να μεριμνήσουν για την εγγραφή τους. Κανένας φοιτητής δεν είναι εγγεγραμμένος αυτή τη στιγμή.

Ο Διδάσκων,
Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

oryktologia_lab_1617.xlsxoryktologia_lab_1617.xlsx oryktologia_lab_1617.xlsx14 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Παρακαλούνται οι φοιτητές που έχουν δηλώσει το μάθημα δεξαμενής 9ου εξαμήνου «Εφαρμοσμένη Ορυκτολογία» να επικοινωνήσουν με το διδάσκοντα (Σταύρος Τριανταφυλλίδης, γραφείο 1.32, 1ος όροφος, τηλ. 4468).10 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Καλούνται οι σπουδαστές του 9ου εξαμήνου που έχουν δηλώσει το μάθημα «Διαχείριση Ποιότητας-Πιστοποίηση»:

 • Ζέρβα Ασημίνα
 • Καλαποδάκης Σπυρίδων
 • Μαγγανιάρη Μαρία
 • Μπαλτάς Δημήτριος
 • Νικολόπουλος Νικόλαος
 • Παπαϊωάννου Κυριακή
 • Ρηγινώτη Ισαβέλλα Σιμώνη
 • Σαουσόπουλος Αντώνιος
 • Στρέγλος Βλαδίμηρος
 • Φούντα Βαλέρια

Να επικοινωνήσουν την Δευτέρα 14/11/2016 με τη διδάσκουσα Ε. Ρεμουντάκη στο τηλ 6977261543 για να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 16/11/2016 στο ΕΛΚΕΜΕ. Σημειώνεται ότι από την επίσκεψη αυτή θα εκπονήσουν εργασία η οποία θα συνυπολογιστεί στο βαθμό της εξέτασης.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)09 Νοεμβρίου - Υποβολή Εργασιών

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Μαθήματος «Ασφάλεια-Υγιεινή-Δίκαιο», ότι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μαθήματος τα παρακάτω αρχεία που αφορούν στην 2η εργασία του μαθήματος:

 1. ergasia2_odigies-2016.docx - Οδηγίες της 2ης εργασίας
 2. Endeiktikes_protaseisrgasia_kmle_16.xls - Ενδεικτικές Προτάσεις Εργασιών

Η ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι μέχρι και 25/11/2016.

Η διδάσκουσα
Κατερίνα Αδάμ, M. Sc., Ph.D
Επίκουρος Καθηγήτρια ΕΜΠ08 Νοεμβρίου - Aνακοίνωση Διάλεξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ασφάλεια-Υγιεινή-Δίκαιο» στις 10/11/2016 και ώρα 10.30 θα δώσει διάλεξη ο Γεν. Διευθυντής του ΣΜΕ κος Χ. Καβαλόπουλος, Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργός, Υ.Δ ΕΜΠ με θέμα «Βασικές αρχές πρόληψης ατυχημάτων, αιτίες καταστρατήγησής τους. Νέοι κίνδυνοι στα μεταλλεία».

Οι διδάσκοντες,
Γ. Παναγιώτου, Καθηγητής
Κ. Αδάμ, Επικ. Καθηγήτρια04 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση για την Προαιρετική Π.Α. 2016

Παρακαλούνται όλοι οι σπουδαστές που εκπόνησαν Προαιρετική Πρακτική Άσκηση το καλοκαίρι του 2016 να προσέλθουν στο ΤΑΜΕΙΟ (Ισόγειο κτιρίου Οικονομικών Υπηρεσιών) από Δευτέρα 7/11/2016 και ώρες 08.00-14.00 προκειμένου να τους καταβληθεί το ποσό που εκκρεμεί για την εξόφληση της αποζημίωσής τους. ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

Χριστοδούλου Ειρήνη
Υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης ΙΙ 201604 Νοεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές ότι θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος του 9ου εξαμήνου «Τεχνολογία Επιφανειών» τη Δευτέρα 7-11-2016 και ώρα 12:30-15:00 στην αίθουσα 204.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)04 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση Διάλεξης

Ανακοινώνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές ότι θα γίνει διάλεξη στα πλαίσια του μαθήματος του 9ου εξαμήνου «Πυρίμαχα Υλικά» την Παρασκευή 11-11-2016 από τον κ. Ι. Μαθιό Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Μαθιός Πυρίμαχα» και της «Ιντεάλ - Μαθιός Πυρίμαχα».

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)03 Νοεμβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και μετά τις 13:00 δε θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στη Σχολή, λόγω συμμετοχής του φοιτητικού συλλόγου σε κινητοποίηση.

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Δ. ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΣ02 Νοεμβρίου - Εκπαιδευτική Εκδρομή

Ενημερώνονται οι φοιτητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκπαιδευτική εκδρομή της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2016, ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 π.μ. μπροστά από τις Αίθουσες διδασκαλίας ΣΕΜΦΕ (στο παλαιό περίπτερο). Στο πλαίσιο της εκδρομής θα επισκεφτούμε την κατολίσθηση της Μαλακάσας, τη σήραγγα της Κνημίδος, το ρήγμα της Αρκίτσας, τις Θερμές πηγές των Θερμοπυλών και άλλες ενδιαφέρουσες θέσεις. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα σας διανεμηθεί το απαραίτητο υλικό (χάρτες, τομές) για την παρακολούθηση των εργασιών πεδίου. Αναλυτικό τεύχος σημειώσεων διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου μας (www.legah.metal.ntua.gr στο χώρο "Συγγράμματα - ηλεκτρονικές σημειώσεις").

Κάθε φοιτητής πρέπει να έχει μαζί του γαλότσες και να φοράει άρβυλα για ύπαιθρο. Τις γαλότσες θα πρέπει να τις έχει σε μία μεγάλη σακούλα και να τις αλλάζει με τα παπούτσια του, στις θέσεις που θα του υποδειχτεί. Οι γαλότσες θα είναι πάντα στον αποθηκευτικό χώρο των αποσκευών, ποτέ μέσα στο λεωφορείο. Πρέπει όλοι να φοράτε μακριά παντελόνια (όχι φούστες ή βερμούδες). Κράνη και φωσφορίζοντα γιλέκα θα παρέχονται. Επίσης παρακαλείστε να έχετε μαζί σας από ένα φακό καθώς από τα υπόγεια της κατολίσθησης της Μαλακάσας έχουν κλαπεί όλες οι εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δίνετε προσοχή στην ασφάλειά σας σε κάθε φάση της εκδρομής. Μην ξεχνάτε ότι είστε (και από το νόμο) ενήλικες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με τη συμμετοχή σας στην εκδρομή έχετε οι ίδιοι αποδεχθεί την ευθύνη για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και όχι το ΕΜΠ ή οι υπεύθυνοι καθηγητές της εκδρομής.

Οι Συντονιστές της Εκδρομής
Θ. Ροντογιάννη, Καθηγήτρια
Κ. Λουπασάκης, Επικ. Καθηγητής01 Νοεμβρίου - Έναρξη Διανομής Συγγραμμάτων

Ενημερώνουμε τους φοιτητές της Σχολής, ότι η διαδικασία δηλώσεων των συγγραμμάτων στο σύστημα «εύδοξος» για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ακαδ.έτους 2016-17 θα ξεκινήσει την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.

Η διανομή και παραλαβή των συγγραμμάτων από τους εκδότες θα ξεκινήσει τη Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζουμε, ότι για τη δήλωση των συγγραμμάτων που αφορούν εκδοτικούς οίκους (όχι για τις πανεπιστημιακές σημειώσεις) είναι απαραίτητη η επίσκεψη όλων των φοιτητών στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr.

Διευκρινίζουμε, ότι οι φοιτητές δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση των μαθημάτων τους. Επισημαίνεται, ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Κατ΄εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν.4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11.05.16), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου.

Στην ιστοσελίδα της σχολής υπάρχει σχετικός πίνακας των προτεινομένων προς επιλογή συγγραμμάτων που αναφέρονται αναλυτικά όλα τα μαθήματα με τα αντίστοιχα συγγράμματά τους. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).28 Οκτωβρίου - Υποβολή Εργασιών

Ανακοινωνεται στους φοιτητες του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο», ότι η καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης της 1ης άσκησης είναι η 31/10/2016 μέχρι και τις 12.00μμ στην διέυθυνση: http://www.metal.ntua.gr/index.pl/uss7d2d18d7_gr27 Οκτωβρίου - Εκπαιδευτική Εκδρομή

Ενημερώνονται οι φοιτητές του 9ου εξαμήνου των κατευθύνσεων Γεωτεχνολογίας και Μεταλλευτικής Τεχνολογίας, ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική εκδρομή τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, σχετική με τα επιστημονικά πεδία της Νεοτεκτονικής, της Τεχνικής Γεωλογίας και της Υδρογεωλογίας. Στο πλαίσιο της εκδρομής θα επισκεφτούμε την κατολίσθηση της Μαλακάσας, την σήραγγα της Κνημίδος, το ρήγμα της Αρκίτσας, της Θερμές πηγές των Θερμοπυλών και άλλες ενδιαφέρουσες θέσεις. Για την συμμετοχή σας στην εκπαιδευτική εκδρομή απαραίτητη είναι η δήλωση ενδιαφέροντος στον κ. Κωνσταντίνο Λουπασάκη, Επικ Καθηγητή ΕΜΠ, (Γραφείο 1.21) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 2/11/2016. Επισημαίνεται ότι εφόσον υπάρξουν θέσεις είναι ευπρόσδεκτοι και φοιτητές των υπολοίπων κατευθύνσεων, με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία των μαθημάτων που παρακολουθούν.

Θ. Ροντογιάννη Καθηγήτρια ΕΜΠ
Κ. Λουπασάκης Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ27 Οκτωβρίου - Αναβολή Διαλέξεων

Το μάθημα «Στοιχεία Μηχανολογίας» την Τρίτη 1/11/2016 και την Πέμπτη 3/11/2016 δε θα πραγματοποιηθούν, λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων στο ΔΠΜΣ του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» που διενεργείται στο Μέτσοβο. Σε συνεννόηση με τους σπουδαστές θα οριστούν ημερομηνίες αναπλήρωσής τους.

Ο Υπεύθυνος του Μαθήματος
Δ. Καλιαμπάκος, Καθηγητής Ε.Μ.Π.22 Οκτωβρίου - Αναβολή Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου εξαμήνου της Σχολής, ότι σύμφωνα με ενημέρωση των διδασκόντων η διδασκαλία του μαθήματος «Εκμετάλλευση Μεταλλείων Ι» δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/10/2016 λόγω μετάβασης τους στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)18 Οκτωβρίου - Εκδήλωση Υποδοχής Πρωτοετών

Σας ενημερώνουμε, ότι την Παρασκευή 21/10/2016 στις 12.30 στο αμφιθέατρο 01 της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών μας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των φοιτητών με το γνωστικό αντικείμενο της Σχολής.Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

>> Καλωσόρισμα φοιτητών από τον Κοσμήτορα <<

* Το προγραμματισμένο μάθημα «Διαχρονική Εξέλιξη της Μεταλλευτικής και της Μεταλλουργίας» θα διεξαχθεί αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)

Kalosorisma.pdfKalosorisma.pdf Kalosorisma.pdf18 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Μαθήματος Ασφάλεια Υγιεινή Δίκαιο, ότι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μαθήματος τα παρακάτω αρχεία:

 1. ASFAL-ODHGIES-ERGASION2016.ppt – H παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο μάθημα σχετικά με τις οδηγίες για τη συγγραφή των εργασιών του μαθήματος
 2. odigos-syggrafis.pdf – Η αντίστοιχη βιβλιογραφία που είναι ο πλήρης οδηγός συγγραφής επιστημονικών εργασιών
 3. ergasia1_odigies-2016.docx- το θέμα της 1ης εργασίας18 Οκτωβρίου - Αναβολή Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 5ου εξαμήνου της Σχολής πως σύμφωνα με ενημέρωση της καθηγήτριας κας Ν. Παπασιώπη η διδασκαλία του μαθήματος «Φαινόμενα μεταφοράς ΙΙ» δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/10/2016 λόγω μετάβασης της διδάσκουσας στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)17 Οκτωβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών ότι η προθεσμία ηλεκτρονικών εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδ.έτους 2016-17 θα παραταθεί μέχρι 20/10/2016, δεδομένου ότι εκκρεμούν οι εγγραφές αρκετών φοιτητών.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)13 Οκτωβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής ότι η διαδασκαλία του μαθήματος «Μηχ. Προπαρασκευή και Εμπλουτισμός Μεταλλευμάτων Ι» του 5ου εξαμήνου κάθε Παρασκευή θα διεξάγεται στο Αμφιθέατρο 1 του κτηρίου Χημικών Μηχανικών την ίδια ώρα και μέρα που αναγράφεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα και όχι στην αίθουσα 102 της Σχολής που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)7 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση για τους Πρωτοετείς

Τα εργαστήρια του μαθήματος «Ορυκτολογία» του 1ου εξαμήνου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11/10/2016. Επισυνάπτεται η κατανομή των σπουδαστών σε ομάδες

MINERALOGY_LAB_GROUPS_2016.xlsxMINERALOGY_LAB_GROUPS_2016.xlsx MINERALOGY_LAB_GROUPS_2016.xlsx7 Οκτωβρίου - Διπλωματικές Εργασίες

Πρόγραμμα προφορικών εξετάσεων Διπλωματικών Εργασιών περιόδου Οκτωβρίου 2016.

Μέγεθος: 366KB

prog_diplom_Oct16_v1.pdfprog_diplom_Oct16_v1.pdf prog_diplom_Oct16_v1.pdf5 Οκτωβρίου - Εργαστήρια Χημείας

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 1ου εξαμήνου (και παλαιότερων ετών που οφείλουν το μάθημα) της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ότι η έναρξη των εργαστηρίων του μαθήματος «Χημεία» θα γίνει την Τρίτη 18/10/2016, (Εργαστήριο Μεταλλουργίας, 3ος όροφος Σχολής ΜΜΜ). Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εργαστηρίων και η κατανομή των σπουδαστών σε ομάδες. Οι φοιτητές των οποίων το όνομα δεν υπάρχει στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν στην ομάδα Γ4.

Ο Διδάσκων
Δημήτριος Πάνιας

omades_xhmeias_2016.xlsxomades_xhmeias_2016.xlsx omades_xhmeias_2016.xlsx05 Οκτωβρίου - Εκλογή Κοσμητείας

Σύμφωνα με το πρακτικό της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής που κατατέθηκε στην κεντρική διοικητική υπηρεσία της Σχολής, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή Κοσμητείας της Σχολής Μ.Μ.-Μ., η οποία διεξήχθη σήμερα, 3-10-2016, έχουν ως εξής:

Αριθμός ψηφισάντων εκλεκτόρων: 34
Έγκυρα: 32, Λευκά: 1
Ονοματεπώνυμο υποψηφίων Ψήφοι
Αναστασάκης Γεώργιος 15
Ροντογιάννη Θεοδώρα 8
Δαμίγος Δημήτριος 8

apotelesmata_kosmiteias.pdfapotelesmata_kosmiteias.pdf apotelesmata_kosmiteias.pdf04 Οκτωβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Ενημερώνονται οι φοιτητές του 7ου εξαμήνου και όσoι φοιτητές των παλαιότερων ετών συμμετέχουν ενεργά στις εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος της «Τεχνικής Γεωλογίας Ι», ότι μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο του εργαστηρίου της Τεχνικής Γεωλογίας (αιθ.1.39) για να δηλώσουν σε ποιο τμήμα των εργαστηριακών ασκήσεων θα συμμετάσχουν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την δήλωση των τμημάτων. Τα εργαστήρια, η ώρα και οι αίθουσες όπου θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις είναι:

 • Παρασκευή 13.45 - 15.30, κτήριο Μηχ. Μεταλλείων - Μεταλλουργών, αίθουσα 101, 102
 • Τετάρτη 15.00-17.00, κτήριο Μηχ.Μεταλλείων – Μεταλλουργών, αίθουσα 102, 203

Το πρώτο μάθημα εργαστηριακών ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/10/2016, 13:45 - 15:30, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μαθήματος θεωρίας.

Ο Διδάσκων
Κωνσταντίνος Λουπασάκης, Επίκ.Καθηγητής03 Οκτωβρίου - Εργαστήρια Μεταλλογνωσίας

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου εξαμήνου (και παλαιώτερων ετών που οφείλουν το μάθημα) της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ότι η έναρξη των εργαστηρίων του μαθήματος «Μεταλλογνωσία Ι» θα γίνει την Τρίτη 4/10/2016, ώρα 15.00 – 17.00 (Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας, 2.11, 2ος όροφος Σχολής ΜΜΜ). Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα των εργαστηρίων και η κατανομή των σπουδαστών σε ομάδες.

Ο Διδάσκων
Γεώργιος Φούρλαρης
Καθηγητής Φυσικής Μεταλλουργίας

metallognwsia_1617.zipmetallognwsia_1617.zip metallognwsia_1617.zip28 Σεπτεμβρίου - Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων μέχρι 15/10/2016 στην Ecole National Superieure des Mines de Paris. Πληροφορίες και αίτηση εδώ.27 Σεπτεμβρίου - Εγγραφές Χειμερινών Εξαμήνων

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι οι εγγραφές των χειμερινών εξαμήνων 3ου, 5ου, 7ου και 9ου για το ακαδ. έτος 2016-17 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 03.10.16 έως 16.10.2016. Για την ηλεκτρονική εγγραφή σας, όσοι φοιτητές δεν διαθέτετε ήδη κωδικό χρήστη, μπορείτε να τον αποκτήσετε από το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. (Κτίριο Η/Υ τηλ.7722439- 7722441-2443). Το PC Lab της Σχολής είναι στη διάθεσή σας για την πραγματοποίηση των εγγραφών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι φοιτητές του 9ου εξαμήνου στη δήλωση των μαθημάτων της κατεύθυνσης. Να συμβουλευτούν τη δήλωση του 8ου εξαμήνου για τα μαθήματα και την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει. Εάν η αίτησή σας δεν γίνεται δεκτή από το σύστημα σημαίνει ότι παραβιάζει κάποιον από τους κανόνες του προγράμματος σπουδών.

Έναρξη μαθημάτων 03 Οκτωβρίου 2016.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ27 Σεπτεμβρίου - Αναβολή Μαθημάτων

Οι διαλέξεις των μαθημάτων του 7ου εξαμήνου «Ασφάλεια-Υγιεινή- Δίκαιο», «Εξόρυξη Πετρωμάτων Ι» και του 9ου εξαμήνου «Διαχείριση Έργου» στις 4, 5 και 6/10/2016 θα αναβληθούν λόγω απουσίας των διδασκόντων σε συνέδριο στο εξωτερικό.

Γ. Ν. Παναγιώτου, Καθηγητής
Αικ. Αδάμ, Επ. Καθηγήτρια27 Σεπτεμβρίου - Εκλογή Μελών Κοσμητείας

Εκλογή μελών Κοσμητείας της Σχολής σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 2096/2016. Πληροφορίες στο αρχείο PDF που ακολουθεί.

Μέγεθος: 254KB

ekloges_kosmiteias_fek2096.pdfekloges_kosmiteias_fek2096.pdf ekloges_kosmiteias_fek2096.pdf22 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση για τους Πρωτοετείς

Ανακοινώνεται στους νεοεισερχόμενους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα πρέπει να προσέλθετε στη Γραμματεία της Σχολής με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο προκειμένου να γίνει ταυτοπροσωπία και να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας προσκομίζοντας παράλληλα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• Εκτυπωμένη Αίτηση εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας που συμπληρώσατε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής • Απολυτήριο Λυκείου (ευκρινές φωτοαντίγραφο) • Μία (1) φωτογραφία έγχρωμη τύπου ταυτότητας • Αστυνομική Ταυτότητα (ευκρινές φωτοαντίγραφο)

Σε περίπτωση που έχετε προβεί σε διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων σας στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ θα πρέπει να προσκομίσετε και τη σχετική βεβαίωση από το ΚΕΠ. Η προσκόμιση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει και από νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής. Όσοι φοιτητές δεν έχουν συμπληρώσει το Ατομικό Στατιστικό Δελτίο κατά την ηλεκτρονικής τους εγγραφή, μπορούν να προβούν στη συμπλήρωσή του μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://elstatweb.statistics.gr/deltio_fititi/deltio_fititi_login_1617.jsp.

Για την έκδοση του Δελτίου Ειδικού φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο) θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση στο δικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr. Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου καθώς και σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ θα χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης που θα παραλάβετε με e-mail από τη Γραμματεία αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή/δήλωση μαθημάτων στη Σχολή. Οι φοιτητές μπορούν να παραλαμβάνουν το Δελτίο από το σημείο παράδοσης που θα έχουν επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 03 Οκτωβρίου 2016. Το εν λόγω πρόγραμμα μαθημάτων έχει ήδη ανακοινωθεί στο site της Σχολής μας.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)22 Σεπτεμβρίου - Εξετάσεις Διπλωματικών Εργασιών

Ανακοινώνεται στους τελειόφοιτους της Σχολής, ότι oι ημερομηνίες διεξαγωγής των προφορικών εξετάσεων των διπλωματικών εργασιών της Σχολής, περιόδου Οκτωβρίου 2016 τροποποιούνται ως εξής:

 • 19.09.16 Λήξη προθεσμίας παραδόσεως διπλωματικών εργασιών.
 • 23.09.16 Λήξη προθεσμίας κατάθεσης εγγράφου αποδοχής των διπλωματικών εργασιών από τον επιβλέπων στη Γραμματεία.
 • 10.10.16 Έναρξη προφορικών εξετάσεων Δ.Ε.
 • 19.10.16 Λήξη προφορικών εξετάσεων Δ.Ε.
 • 21.10.16 Κατάθεση βαθμολογίας

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)19 Σεπτεμβρίου - Εξετάσεις Μαθημάτων12 Σεπτεμβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής, ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Διδάσκουσας κας Κ.Τσάϊμου η εξέταση του μαθήματος του 1ου εξαμήνου «Διαχρονική Εξέλιξη της Μεταλ/κης & της Μεταλλουργίας» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09:00 στην αίθουσα 202 αντί την Πέμπτη 15/09/2016 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)12 Σεπτεμβρίου - Μέλη Κοσμητείας

O Κοσμήτορας της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

 • Τις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 2096/7-7-2016, τ.Β’
 • Την με αρ. πρωτ. 1903/2-9-2016 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εκλογές Κοσμητείας της Σχολής Μ.Μ.-Μ., που αναρτήθηκε
 • Τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στην κεντρική διοικητική υπηρεσία της Σχολής
 • Τον έλεγχο που διενεργήθηκε, ώστε οι υποψήφιοι να πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου

ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ Υποψήφιους για μέλη της Κοσμητείας της Σχολής Μ.Μ.-Μ. τους κάτωθι:

Ο Κοσμήτορας
Δ. Καλιαμπάκος (Καθηγητής)

anakirixi_melwn_kosmiteias.pdfanakirixi_melwn_kosmiteias.pdf anakirixi_melwn_kosmiteias.pdf8 Σεπτεμβρίου - Φοιτητικές Εστίες Ε.Μ.Π.

Ξεκινούν από 8/9/2016 έως 30/9/2016 οι αιτήσεις εισδοχής στις ΦΕ/Ε.Μ.Π. (Προπτυχιακοί - Μεταπτυχιακοί - Διδάκτορες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους:

 • Ηλεκτρονικά στο email: neemp.gram@gmail.com
 • Στη γραμματεία των Εστιών Κοκκινοπούλου 6Α ΓΟΥΔΙ καθημερινά από 9.00πμ-13.30 εκτος Σαββατοκύριακου.

Πληροφορίες: Τηλ. 21042068938 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση ΙΙ

Παρακαλούνται οι σπουδαστές του 8ου εξαμήνου που εκπόνησαν Πρακτική Άσκηση ΙΙ το καλοκαίρι του 2016, να προσέλθουν για την υπογραφή των απαιτούμενων Συμφωνητικών ΕΣΠΑ στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (3ος όροφος, Γραφείο 3.3) το αργότερο έως την Τετάρτη 14/9/2016. Η υπογραφή των Συμφωνητικών είναι απαραίτητη και δε θα δωθεί παράταση στις ημέρες υπογραφής.

Χριστοδούλου Ειρήνη
Υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης ΙΙ
Τηλ. 210 772 33116 Σεπτεμβρίου - Εγγραφές Πρωτοετών

Ανακοινώνεται στους νεοεισερχόμενους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι για το Ακαδημαϊκό Ετος 2016-17, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ως προθεσμία εγγραφής έχει οριστεί το διάστημα από 05 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016. Η εγγραφή σας θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://eregister.it.minedu.gov.gr εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε για την εισαγωγή σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου. Στη συνέχεια από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα πρέπει να προσέλθετε στη Γραμματεία της Σχολής για να συμπληρώσετε τη δήλωση επιλογής μαθημάτων προσκομίζοντας παράλληλα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 • Εκτυπωμένη Αίτηση εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας που συμπληρώσατε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής
 • Απολυτήριο Λυκείου (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
 • Μία (1) φωτογραφία έγχρωμη τύπου ταυτότητας
 • Αστυνομική Ταυτότητα (ευκρινές φωτοαντίγραφο).

Στη συνέχεια θα παραλάβετε με e-mail τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 03 Οκτωβρίου 2016. Το εν λόγω πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί στο site της Σχολής τις προσεχείς ημέρες.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)5 Σεπτεμβρίου - Εξετάσεις Μαθημάτων

Οι εξετάσεις των μαθημάτων «Γεωλογία και Κοιτασματολογία Ελλάδας», «Περιβαλλοντική Γεωχημεία», «Εφαρμοσμένη Ορυκτολογία» και «Βιομηχανικά Ορυκτά και Πετρώματα» θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με το διδάσκοντα.

Σταύρος Τριανταφυλλίδης, Λέκτορας1 Σεπτεμβρίου - Αλλαγές σε Εξετάσεις Μαθημάτων

 • Οι επαναληπτικές εξετάσεις του μαθήματος του 9ου εξαμήνου: «Αξιολόγηση Επενδυτικών Σχεδίων» θα πραγματοποιηθούν, λόγω τεχνικού προβλήματος, στην Αίθουσα 201 (PC Lab), Κτίριο Μ.Μ.Μ., την Τρίτη 13/09/2016 και ώρα 12.00.
  Οι διδάσκοντες, Δ. Δαμίγος & Μ. Μενεγάκη

 • Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23-09-16 εξέταση του μαθήματος «Εξαγωγική Μεταλλουργία ΙΙ» αναβάλλεται και θα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 03/10/2016 και ώρα 15.00 στις αίθ.101,102 & Αμφ.01 του κτ.Μεταλλειολόγων.