www.metal.ntua.gr

Ανακοινώσεις 2015 - 2016

Τίτλοι και σύντομες περιγραφές των ανακοινώσεων είναι διαθέσιμα και σε μορφή RSS, για αυτόματη προβολή με χρήση πρoγραμμάτων ανάγνωσης ειδήσεων. Εγγραφείτε στο RSS Feed της Σχολής, επιλέγοντας ως διεύθυνση για το πρόγραμμα ανάγνωσης, τη διέυθυνση που οδηγεί το εικονίδο:

Περισσότερες πληροφορίες για το RSS, τα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθώς και λίστα με τα διαθέσιμα κανάλια RSS στο Ε.Μ.Π. μπορείτε τα βρείτε στο δικτυακό τόπο του Κέντρου Δικτύων.

 

01 Δεκεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Ανακοικώνεται στους φοιτητές του 3ου εξαμήνου σπουδών της Σχολής Μ.Μ.Μ., ότι μετά την ειδοποίηση της διδάσκουσας, κας Η. Χαλικιά, την Τετάρτη 02/12/2015, θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος «Θερμοδυναμική» (3ου εξαμήνου) στις 08.45 - 10.30 στο Αμφιθέατρο Ηλεκτρολόγων.25 Νοεμβρίου - Εκπαιδευτική Εκδρομή

Ενημερώνονται οι φοιτητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκπαιδευτική εκδρομή της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2015, ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 π.μ. μπροστά από τις Αίθουσες διδασκαλίας ΣΕΜΦΕ (στο παλαιό περίπτερο). Στο πλαίσιο της εκδρομής θα επισκεφτούμε την κατολίσθηση της Μαλακάσας, τη σήραγγα της Κνημίδος, το ρήγμα της Αρκίτσας, τις Θερμές πηγές των Θερμοπυλών και άλλες ενδιαφέρουσες θέσεις. Για λόγους οικονομίας το τεύχος σημειώσεων διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου μας (www.legah.metal.ntua.gr στο χώρο "Συγγράματα - ηλεκτρονικές σημειώσεις").

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα σας διανεμηθεί μόνο το απαραίτητο υλικό (χάρτες, τομές) για την παρακολούθηση των εργασιών πεδίου. Κάθε φοιτητής πρέπει να έχει μαζί του γαλότσες και να φοράει άρβυλα για ύπαιθρο. Τις γαλότσες θα πρέπει να τις έχει σε μία μεγάλη σακούλα και να τις αλλάζει με τα παπούτσια του, στις θέσεις που θα του υποδειχτεί. Οι γαλότσες θα είναι πάντα στον αποθηκευτικό χώρο των αποσκευών, ποτέ μέσα στο λεωφορείο. Πρέπει όλοι να φοράτε μακριά παντελόνια (όχι φούστες ή βερμούδες). Κράνη και φωσφορίζοντα γιλέκα θα παρέχονται. Επίσης παρακαλείστε να έχετε μαζί σας από ένα φακό καθώς από τα υπόγεια της κατολίσθησης της Μαλακάσας έχουν κλαπεί όλες οι εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δίνετε προσοχή στην ασφάλειά σας σε κάθε φάση της εκδρομής. Μην ξεχνάτε ότι είστε (και από το νόμο) ενήλικες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με τη συμμετοχή σας στην εκδρομή έχετε οι ίδιοι αποδεχθεί την ευθύνη για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και όχι το ΕΜΠ ή ο υπεύθυνος καθηγητής της εκδρομής.

Ο Συντονιστής της Εκδρομής
Κ. Λουπασάκης, Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ24 Νοεμβρίου - Αναπληρώσεις Μαθημάτων

 • Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 9ου εξαμήνου σπουδών της Σχολής  Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι αύριο ημέρα Τετάρτη 25  Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.00-10.30, θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος «Εφαρμοσμένη Υδρογεωλογία» στην αίθουσα 204 σύμφωνα με ενημέρωση του διδάσκοντα κ. Α. Καλλιώρα.

 • Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 3ου εξαμήνου σπουδών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, ότι μετά από ειδοποίηση της διδάσκουσας, κας Η.Χαλικιά, την Παρασκευή 27/11/2015,  θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος «Θερμοδυναμική» (3ου εξαμ.) στις 8:45-10:30 στο Αμφιθέατρο 01 του κτιρίου Μεταλλειολόγων.20 Νοεμβρίου - Ανακοινώσεις Μαθημάτων

 1. Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 3ου εξαμήνου σπουδών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι μετά από ειδοποίηση του διδάσκοντα, κ. Ε.Χριστοφόρου, η διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτροτεχνία-Ηλεκτρονική Τεχνολογία» (3ου εξαμ.) θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • Τη Δευτέρα 23/11/2015, ολοκληρώνονται οι Εργαστηριακές Ασκήσεις του μαθήματος.
  • Τη Δευτέρα 30/11/2015, ολοκληρώνονται οι Επαναληπτικές Ασκήσεις.
  • Και τέλος από τη Δευτέρα 07/12/2015 συνεχίζεται η Θεωρία του μαθήματος στις 10:45-12:00 στο Αμφιθέατρο 01 του κτ.Μεταλλειολόγων

 2. Παρακαλούνται οι φοιτήτες που έχουν δηλώσει το μάθημα δεξαμενής «Εφαρμοσμένη Ορυκτολογία» να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα (Σταύρος Τριανταφυλλίδης, 1ος όροφος, Τομέας Γεωλογικών επιστημών, γραφείο 1.32) σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του εξαμήνου την Τρίτη 24/11 και ώρα 09:45.18 Νοεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Ανακοικώνεται στους φοιτητές του 3ου εξαμήνου σπουδών της Σχολής Μ.Μ.Μ., ότι μετά την ειδοποίηση της διδάσκουσας, κας Η. Χαλικιά, την Παρασκευή 20/11/2015, θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος «Θερμοδυναμική» (3ου εξαμήνου) στις 08.45 - 10.30 στο Αμφιθέατρο 01 του κτιρίου Μεταλλειολόγων.18 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση Ι

Παρακαλούνται οι σπουδάστριες/-στες που πραγματοποίησαν την Περιοδεία τους τον Ιούλιο του έτους 2015, να προσέλθουν αυτοπροσώπως, την Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στη Γραμματεία του Τομέα Μεταλλευτικής (Γραφείο 2.27 - υπεύθυνη κα Δ. Τριανταφυλλίδου) κατά τις εργάσιμες ώρες. Παρακαλώ πολύ να τηρηθούν οι προθεσμίες.

Κατερίνα Αδάμ, M. Sc., Ph.D
Επικ. Καθηγήτρια ΕΜΠ18 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση για το μάθημα «Μεταλλογνωσία Ι»

1. Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου εξαμήνου (και παλαιώτερων ετών που οφείλουν το μάθημα) της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών που παρακολουθούν το μάθημα «Μεταλλογνωσία Ι» , ότι η επόμενη σειρά Φροντιστηριακών Ασκήσεων θα γίνει την Τετάρτη 25/11/2015 (Ομάδα Α), ώρα 10.45 - 12.30 (Κτ . ΜΜΜ αίθουσα 101, 1ος όροφος Σχολής ΜΜΜ) και την Τετάρτη 02/12/2015 (Ομάδα Β), ώρα 10.45 - 12.30 (Κτ . ΜΜΜ αίθουσα 101, 1ος όροφος Σχολής ΜΜΜ). Για οποιοδήποτε θέμα που αφορά τις Φροντιστηριακές Ασκήσεις του μαθήματος Μεταλλογνωσίας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Καθηγητή Γ. Φούρλαρη (Γραφείο 2.19, email: mmgf@mail.ntua.gr).

Ο Διδάσκων
Γεώργιος Φούρλαρης
Καθηγητής Φυσικής Μεταλλουργίας

2. Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Εργαστηριακών Ασκήσεων

metallognwsia_prog_lab_18112015_v2.xlsxmetallognwsia_prog_lab_18112015_v2.xlsx metallognwsia_prog_lab_18112015_v2.xlsx18 Νοεμβρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Παρακαλούνται οι φοιτήτες που έχουν δηλώσει το μάθημα δεξαμενής «Εφαρμοσμένη Ορυκτολογία» να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα (Σταύρος Τριανταφυλλίδης, 1ος όροφος, Τομέας Γεωλογικών επιστημών, γραφείο 1.32) την Παρασκευή 20/11 μετά τις 10:00.11 Νοεμβρίου - Ανάθεση Διπλωματικών Εργασιών

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του ενάτου (9ου) εξαμήνου της Σχολής μας, ότι όσον αφορά την ανάθεση της Διπλωματικής Εργασίας για το χειμερινό εξάμηνο 2015-16, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιλογή ή αλλαγή θέματος της Διπλωματικής Εργασίας είναι από 18 έως 30 Nοεμβρίου 2015. Στην αίτηση θα αναγράφονται τρία (3) μαθήματα κατά σειρά προτίμησης για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας τα οποία θα πρέπει να τα έχετε διδαχθεί και να λάβετε προβιβάσιμο βαθμό. Σχετικό έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)10 Νοεμβρίου - Εκπαιδευτική Εκδρομή

Ενημερώνονται οι φοιτητές του 9ου εξαμήνου των κατευθύνσεων Γεωτεχνολογίας και Μεταλλευτικής Τεχνολογίας, ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική εκδρομή τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, σχετική με τα επιστημονικά πεδία της Νεοτεκτονικής, της Τεχνική Γεωλογίας, των φυσικών καταστροφικών φαινομένων και της Υδρογεωλογίας.

Στο πλαίσιο της εκδρομής θα επισκεφτούμε την κατολίσθηση της Μαλακάσας, την σήραγγα της Κνημίδος, το ρήγμα της Αρκίτσας, της Θερμές πηγές των Θερμοπυλών και άλλες ενδιαφέρουσες θέσεις. Για την συμμετοχή σας στην εκπαιδευτική εκδρομή απαραίτητη είναι η δήλωση ενδιαφέροντος στον κ. Κωνσταντίνο Λουπασάκη, Επικ Καθηγητή ΕΜΠ, (Γραφείο 1.21) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 19/11/2015.

Επισημαίνεται ότι εφόσον υπάρξουν θέσεις είναι ευπρόσδεκτοι και φοιτητές των υπολοίπων κατευθύνσεων, με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία των μαθημάτων που παρακολουθούν.

Ο Συντονιστής της Εκδρομής
Κ. Λουπασάκης, Επικ. Καθηγητή ΕΜΠ10 Νοεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος (III)

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 3ου εξαμήνου σπουδών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι μετά από ειδοποίηση της διδάσκουσας, κας Η.Χαλικιά, την Παρασκευή 13/11/2015, θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος «Θερμοδυναμική» (3ου εξαμ.) στις 8:45-10:30 στο Αμφιθέατρο 01 του κτιρίου Μεταλλειολόγων.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)06 Νοεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος (II)

Ενημερώνονται οι φοιτητές του 7ου εξαμήνου και όσoι φοιτητές των παλαιότερων ετών συμμετέχουν ενεργά στις εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος της Τεχνικής Γεωλογίας Ι, ότι την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αναπλήρωση των χαμένων εργαστηριακών ασκήσεων (3η, 4η και 5η). Τα τμήματα των εργαστηρίων, η ώρα και οι αίθουσες όπου θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις είναι:

 • Β’ τμήμα, Δευτέρα 09.45-11.30, κτήριο Μηχ.Μεταλλείων - Μεταλλουργών, αίθουσα 102
 • Γ’ τμήμα, Δευτέρα 09.45-11.30, κτήριο Μηχ.Μεταλλείων - Μεταλλουργών, αίθουσα 204

Ο διδάσκων,
Κ. Λουπασάκης, Επικ. Καθηγητής06 Νοεμβρίου - Αναπλήρωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του 7ου εξαμήνου της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών ΕΜΠ ότι θα πραγματοποιηθεί ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ του μαθήματος ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ Ι - ΑΣΚΗΣΕΙΣ την Δευτέρα 9/11/2015 στην Αίθουσα 101 και ώρα 11.45-14.30 (3 ώρες).

Ο διδάσκων
Α. Ξενίδης, Αναπλ. Καθ. ΕΜΠ30 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση για τους Φοιτητές του 9ου Εξαμήνου

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών του 9ου Εξαμήνου ότι, στα πλαίσια του μαθήματος «Σχεδιασμός Υπογείων Εκμεταλλεύσεων» , τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα το σχεδιασμό υπόγειων βωξιτικών εκμεταλλεύσεων με τη μέθοδο θαλάμων και στύλων από τον κ. Χρήστο Καβαλόπουλο, Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργό, Γεν. Δ/ντή του ΣΜΕ. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 202 τις δύο πρώτες ώρες του μαθήματος με έναρξη στις 9:00.30 Οκτωβρίου - Ηλεκτρονική Υποβολή Εργασιών

Πληροφορίες για την 2η εργασία του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο» , Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015, που αποτελεί το 10% της συνολικής βαθμολογίας, στην ιστοσελίδα του μαθήματος.26 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου εξαμήνου σπουδών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι μετά από ειδοποίηση των διδασκόντων, οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος «Μηχανική Προπαρασκευή και Εμπλουτισμός Μεταλλευμάτων Ι», για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

 • Πέμπτη 29 Οκτωβρίου :ως έχει
 • Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ώρα 10.45-12.30: Μηχανική Προπαρασκευή (κ.Κ.Τσακαλάκης), αιθ.102
 • Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ώρα 10.45-12.30: Εμπλουτισμός (κ.Γ.Αναστασάκης), Αμφιθέατρο Ηλεκτρολόγων
 • Παρασκευή 6 Νοεμβρίου :ως έχει

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)22 Οκτωβρίου - Αλλαγή Ώρας Διδασκαλίας

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής, ότι μετά από ειδοποίηση του διδάσκοντα κ. Α.Καλλιώρα, παρακαλούνται οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Εφαρμογές Η/Υ στη Γεωλογία», να επικοινωνήσουν με τον ίδιο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: (kallioras@metal.ntua.gr), για την αλλαγή της ώρας διδασκαλίας του μαθήματος.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)22 Οκτωβρίου - Ενημέρωση για Υποτροφίες

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Ιδρύματος ότι σύμφωνα με την απόφαση της 5ης/2015 Συνεδρίασης της Συγκλήτου (30/09/2015) δεν θα χορηγηθούν οι υποτροφίες «ΕΜΙΛΥ ΚΑΨΑΛΑΚΗ (2014-1015) και «Ελ. Τσαντίλη» (2013-1014). Λεπτομερείς για ενστάσεις κ.τ.λ. στο αρχείο PDF που ακολουθεί.

Μέγεθος: 390KB

Ypotr_Kapslaki_Tsantili.pdfYpotr_Kapslaki_Tsantili.pdf Ypotr_Kapslaki_Tsantili.pdf20 Οκτωβρίου - Εκδήλωση Υποδοχής Πρωτοετών

Σας ενημερώνουμε, ότι την Παρασκευή 23/10/2015 στις 12.45 στο αμφιθέατρο 01 της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών μας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των φοιτητών με το γνωστικό αντικείμενο της Σχολής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

* Στα πλαίσια της εκδήλωσης το προγραμματισμένο μάθημα «Διαχρονική Εξέλιξη της Μεταλλευτικής και της Μεταλλουργίας» αναβάλλεται.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)20 Οκτωβρίου - Ενημέρωση για το σύστημα «Εύδοξος»

Ενημερώνουμε τους φοιτητές της Σχολής, ότι η διαδικασία δηλώσεων των συγγραμμάτων στο σύστημα «εύδοξος» για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ακαδ.έτους 2015-16 θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015.

Η διανομή και παραλαβή των συγγραμμάτων από τους εκδότες θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 08 Ιανουαρίου 2016. Υπενθυμίζουμε, ότι για τη δήλωση των συγγραμμάτων που αφορούν εκδοτικούς οίκους (όχι για τις πανεπιστημιακές σημειώσεις) είναι απαραίτητη η επίσκεψη όλων των φοιτητών στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr.

Διευκρινίζουμε, ότι οι φοιτητές δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση των μαθημάτων τους. Επισημαίνεται, ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών όσο και αυτοί που είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Στην ιστοσελίδα της σχολής υπάρχει σχετικός πίνακας των προτεινομένων προς επιλογή συγγραμμάτων που αναφέρονται αναλυτικά όλα τα μαθήματα με τα αντίστοιχα συγγράμματά τους. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).20 Οκτωβρίου - Αλλαγή Αίθουσας

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του 3ου εξαμήνου σπουδών, ότι στις 23/10/2015, η διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτροτεχνία Ηλεκτρονική - Τεχνολογία» θα πραγματοποιηθεί στην αίθ.102 του κτ. Μεταλλειολόγων.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)19 Οκτωβρίου - Εγγραφές Χειμερινών Εξαμήνων

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι η προθεσμία εγγραφών των χειμερινών εξαμήνων για το ακαδ. έτος 2015-16 έληξε στις 18/10/2015. Δεδομένου όμως, ότι εκκρεμούν εγγραφές φοιτητών, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 21/10/15. Oσον αφορά τη λήξη προθεσμίας αλλαγής προτίμησης από μαθήματα του εξαμήνου που δηλώθηκαν ορίζεται η 23η Οκτωβρίου 2015.12 Οκτωβρίου - Πρόσκληση σε Εσπερίδα

Το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προτύπων, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Νέες εκδόσεις προτύπων συστημάτων διαχείρισης»

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, ώρα 16:30-20:30, στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ (6ος όροφος).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των ενδιαφερομένων για τις νέες εκδόσεις των προτύπων για τα συστήματα διαχείρισης και ειδικότερα για την ποιότητα, ΕΛΟΤ EN ISO 9001 και για την περιβαλλοντική διαχείριση, ΕΛΟΤ EN ISO 14001 και των προτύπων της σειράς ISO/IEC 17021 για την πιστοποίηση. Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης και το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων:

WSD_2015-10-14.pdfWSD_2015-10-14.pdf WSD_2015-10-14.pdf12 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση για τους Πρωτοετείς

Τα εργαστήρια «Ορυκτολογίας» του 1ου εξαμήνου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στο Ορυκτολογικό Μουσείο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών (ισόγειο). Οι φοιτητές θα προσέρχονται σε ομάδες σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιγράφεται στο επισυναπτόμενο αρχείο. Η κατανομή των φοιτητών σε ομάδες είναι αυστηρή.

Η Διδάσκουσα
Μ. Περράκη

A_ETOS_SORTED_ORYKTOLOGIA.xlsxA_ETOS_SORTED_ORYKTOLOGIA.xlsx A_ETOS_SORTED_ORYKTOLOGIA.xlsx09 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση για τους Πρωτοετείς

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 1ου εξαμήνου της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, ότι η διδασκαλία του μαθήματος «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό» αλλάζει αίθουσα διδασκαλίας και θα πραγματοποιείται στο Κτ. Δ Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών αίθ.209 στο 2ο όροφο.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)09 Οκτωβρίου - Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Το ωρολόγιο πρόγραμμα (ορθή επανάληψη 09/10) διδασκαλίας μαθημάτων χειμερινών εξαμήνων προπτυχιακών Σπουδών ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016.

Μέγεθος: 227KB

orol_xeim_1516_v5.pdforol_xeim_1516_v5.pdf orol_xeim_1516_v5.pdf08 Οκτωβρίου - Διπλωματικές Εργασίες

Το πρόγραμμα εξετάσεων Διπλωματικών Εργασιών περιόδου Οκτωβρίου 2015 σε μορφή pdf.

Μέγεθος: 412KB

diplom_exam_Oct15.pdfdiplom_exam_Oct15.pdf diplom_exam_Oct15.pdf08 Οκτωβρίου - Ηλεκτρονική Υποβολή Εργασιών

Πληροφορίες για την 1η εργασία του μαθήματος «Ασφάλεια - Υγιεινή - Δίκαιο» , Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015, που αποτελεί το 10% της συνολικής βαθμολογίας, στην ιστοσελίδα του μαθήματος.06 Οκτωβρίου - Εργαστηριακές Ασκήσεις

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου εξαμήνου (και παλαιώτερων ετών που οφείλουν το μάθημα) της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ότι η έναρξη των εργαστηρίων του μαθήματος «Μεταλλογνωσία Ι» θα γίνει την Τρίτη 6/10/2015, ώρα 15.00 - 17.00 (Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας, 2.11, 2ος όροφος Σχολής ΜΜΜ). Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα των εργαστηρίων και η κατανομή των σπουδαστών σε ομάδες. Για οποιοδήποτε θέμα που αφορά τα Εργαστήρια Μεταλλογνωσίας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Δρ. Γεώργιο Μπάρτζα (Γραφείο 2.7, gbartzas@metal.ntua.gr). Διευκρινίζεται ότι η κατάθεση των εργαστηριακών εκθέσεων θα γίνεται ΜΟΝΟ στον κ. Γ. Μπάρτζα εντός δύο εβδομάδων από την ολοκλήρωση της εργαστηριακής άσκησης της δεδομένης ομάδας (συνθήκες κανονικής ροής προγράμματος εργαστηριακών ασκήσεων).

Ο Διδάσκων
Γεώργιος Φούρλαρης, Καθηγητής Φυσικής Μεταλλουργίας

Ομάδες:

metallognwsia1_omades.pdfmetallognwsia1_omades.pdf metallognwsia1_omades.pdf

Πρόγραμμα:

metallognwsia1_programma.pdfmetallognwsia1_programma.pdf metallognwsia1_programma.pdf06 Οκτωβρίου - Αναβολή Μαθήματος

Το μάθημα «Τεχνικές Διανοίξεως Σηράγγων» την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 δεν θα πραγματοποιηθεί. Το μαθημα θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο διδάσκων
Α.Ι. Σοφιανός06 Οκτωβρίου - Πρόσκληση σε Ημερίδα

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ, σας προσκαλεί στην ημερίδα με τίτλο

Ερευνώ - Καινοτομώ - Επιχειρώ. Μην αφήνεις την έρευνά σου στο ράφι.

με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων λειτουργίας της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στις 9:30 πμ., στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων στο ισόγειο του κτηρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Προσκεκλημένοι ομιλητές: Νίκος Στεργιόπουλος, καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αιμοδυναμικής και Καρδιαγγειακής Τεχνολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL). Johan Van den Bossche, Διευθυντής στην So Kwadraat, Leuven Βελγίου.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο mke.ntua.gr

Για πληροφορίες: 210 7722822, info@mke.ntua.gr

Μέγεθος: 12.5MB

imerida_mke_ntua.pdfimerida_mke_ntua.pdf imerida_mke_ntua.pdf06 Οκτωβρίου - 15 χρόνια Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. - Ε.Μ.Π.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το εορτασμό των 15 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Rolf-Dieter Heuer (Γενικού Διευθυντή του CERN) στις 12/10/2015.

Μέγεθος: 9.12MB

SEMFE_15_HEUER_POSTER.pdfSEMFE_15_HEUER_POSTER.pdf SEMFE_15_HEUER_POSTER.pdf06 Οκτωβρίου 2015 - Οδηγός Σπουδών

Ο Οδηγός Σπουδών της Σχολής Μ.Μ.-Μ. για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 σε μορφή pdf (ορθή επανάληψη 06/10).

Μέγεθος: 931KB

GR_Guide1516_v2.pdfGR_Guide1516_v2.pdf GR_Guide1516_v2.pdf02 Οκτωβρίου - Αναβολή Μαθήματος

Λόγω κωλύματος του διδάσκοντα Καθηγ. Γ. Παναγιώτου, το μάθημα «Εξόρυξη Πετρωμάτων Ι» την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 δεν θα πραγματοποιηθεί.02 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση για τους φοιτητές του 7ου Εξαμήνου

Ενημερώνονται οι φοιτητές του 7ου εξαμήνου και όσοι φοιτητές των παλαιότερων ετών επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στις εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος της Τεχνικής Γεωλογίας Ι, να προσέλθουν στο χώρο του εργαστηρίου, αίθουσα 01.15 στα παλαιά κτήρια Ηλεκτρολόγων, (τηλ. 2107724368) προκειμένου να δηλώσουν το τμήμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Τα τμήματα των εργαστηρίων είναι τα ακόλουθα:

 • Α’ τμήμα, Παρασκευή 13.45-15.30, κτήριο Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών, αίθουσα 101
 • Β’ τμήμα, Τετάρτη 15.00-17.00, κτήριο Μηχ. Μεταλλείων - Μεταλλουργών, αίθουσα 102
 • Γ’ τμήμα, Τετάρτη 15.00-17.00, κτήριο Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών, αίθουσα 203

Ο διδάσκων
Κ. Λουπασάκης, Επικ. Καθηγητής02 Οκτωβρίου - Ανακοίνωση για τους φοιτητές του 1ου Εξαμήνου

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 1ου εξαμήνου της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, ότι μετά από ειδοποίηση των διδασκόντων, η έναρξη των Εργαστηρίων των μαθημάτων «Ορυκτολογίας» και «Χημείας» θα είναι στις 13/10/2015.Οι φοιτητές θα προσέλθουν σε ομάδες σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιγράφεται στο αναρτημένο από τον Διδάσκοντα Δ.Πάνια, στις ανακοινώσεις της Σχολής. Η έναρξη της Θεωρίας των άνωθι μαθημάτων θα είναι στις 5/10/2015 με βάση το αναρτημένο Ωρολόγιο πρόγραμμα της σχολής.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)01 Οκτωβρίου - Εργαστήρια Χημείας

Τα εργαστήρια Χημείας του Α εξαμήνου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στον τρίτο όροφο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών. Οι φοιτητές θα προσέρχονται σε ομάδες σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιγράφεται στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Ο Διδάσκων
Δ. Πάνιας

omades_xhmeias_2015_B.xlsxomades_xhmeias_2015_B.xlsx omades_xhmeias_2015_B.xlsx29 Σεπτεμβρίου - Αναβολή Μαθήματος

Το μάθημα «Μεταλλουργία μη Σιδηρούχων Μετάλλων» που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα 203 και ώρα 11.45, αναβάλλεται λόγω προγραμματισμένης απουσίας του διδάσκοντα Δ. Πάνια. Το μάθημα θα αναπληρωθεί μετά από συνεννόηση με τους φοιτητές.29 Σεπτεμβρίου - Εγγραφές Χειμερινών Εξαμήνων

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι οι εγγραφές των χειμερινών εξαμήνων 3ου, 5ου, 7ου και 9ου για το ακαδ. έτος 2015-16 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 05/10/2015 έως 18/10/2015. Για την ηλεκτρονική εγγραφή σας, όσοι φοιτητές δεν διαθέτετε ήδη κωδικό χρήστη, μπορείτε να τον αποκτήσετε από το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. (Κτίριο Η/Υ τηλ.7722439- 7722441-2443). Το PC Lab της Σχολής είναι στη διάθεσή σας για την πραγματοποίηση των εγγραφών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι φοιτητές του 9ου εξαμήνου στη δήλωση των μαθημάτων της κατεύθυνσης. Να συμβουλευτούν τη δήλωση του 8ου εξαμήνου για τα μαθήματα και την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει. Εάν η αίτησή σας δεν γίνεται δεκτή από το σύστημα σημαίνει ότι παραβιάζει κάποιον από τους κανόνες του προγράμματος σπουδών.

Έναρξη μαθημάτων 05 Οκτωβρίου 2015.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ28 Σεπτεμβρίου - Εξέταση Μαθήματος

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ότι η εξέταση του μαθήματος «Μαθηματικά ΙΙΙ» του 3ου εξαμήνου, θα επαναληφθεί την Τετάρτη 07/10/2015 ώρα 18:00μ.μ. στο Αμφ.1 του κτ. Γενικών Εδρών. Στην εν λόγω εξέταση μπορούν να προσέλθουν μόνο οι φοιτητές που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη εξέταση (15/09/2015).

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)25 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση ΙΙ

Όσοι φοιτητές έκαναν υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση το καλοκαίρι 2015, παρακαλούνται να προσέλθουν την Τετάρτη 30/09/15 στις 11:30 στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΙΙ, για να ενημερωθούν για την τελευταία χρηματική αποζημίωση τους και να υπογράψουν τα σχετικα απαραίτητα έγγραφα. Η παρουσία όλων με την αστυνομική τους ταυτότητα είναι υποχρεωτική.24 Σεπτεμβρίου - Βραδιά του Ερευνητή στο Ε.Μ.Π.

Βραδιά του Ερευνητή στο Ε.Μ.Π. μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα. Κατεβάστε το πρόγραμμα σε μορφή PDF.

Μέγεθος: 816KB

REN_NTUA_2015_program.pdfREN_NTUA_2015_program.pdf REN_NTUA_2015_program.pdf23 Σεπτεμβρίου - Εξετάσεις Μαθημάτων

Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθημάτων επιλογής «Περιβαλλοντική Γεωχημεία» και «Γεωλογία και Κοιτασματολογία Ελλάδας» θα πραγματοποιηθούν την 1η και 2η Οκτωβρίου στο γραφείο του διδάσκοντα. Παρακαλούνται οι φοιτητές που θέλουν να εξεταστούν να επικοινωνήσουν με το διδάσκοντα Σταύρο Τριανταφυλλίδη (γραφείο 1.32 1ος όροφος, τηλ. 4468) για να καθορίσουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα εξέτασης23 Σεπτεμβρίου - Διπλωματικές Εργασίες

Ανακοινώνεται στους τελειόφοιτους της Σχολής, ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προφορικών εξετάσεων των διπλωματικών εργασιών της Σχολής, περιόδου Oκτωβρίου 2015 είναι οι εξής:

 • 25.09.15 Λήξη προθεσμίας παραδόσεως Διπλωματικών Εργασιών
 • 02.10.15 Λήξη προθεσμίας κατάθεσης εγγράφου αποδοχής των διπλωματικών εργασιών από τον επιβλέπων στη Γραμματεία.
 • 12.10.15 Έναρξη προφορικών εξετάσεων Δ.Ε.
 • 23.10.15 Λήξη προφορικών εξετάσεων Δ.Ε.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)18 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση Ι

Παρακαλούνται οι σπουδάστριες/-στες που πραγματοποίησαν την Περιοδεία τους τον Ιούλιο του έτους 2015, να προσέλθουν αυτοπροσώπως, έχοντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, από Τρίτη 22 έως Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στη Γραμματεία του Τομέα Μεταλλευτικής (Γραφείο 2.27 - υπεύθυνη κα Δ. Τριανταφυλλίδου) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Παρακαλώ πολύ να τηρηθούν οι προθεσμίες.

Κατερίνα Αδάμ, M. Sc., Ph.D
Επικ. Καθηγήτρια ΕΜΠ18 Σεπτεμβρίου - Προεγγραφές Νεοεισαχθέντων

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Το διάστημα της ηλεκτρονικής προεγγραφής που έληγε κανονικά στις 17 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται για λίγες μέρες, δηλαδή ως τα μεσάνυχτα της 24ης Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική προεγγραφή των επιτυχόντων είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Τέλος, παρατείνεται ως 28 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα ή απόδειξη ταχυμεταφοράς) το διάστημα, κατά το οποίο οι επιτυχόντες πρέπει να αποστείλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη γραμματεία του τμήματος επιτυχίας τους.17 Σεπτεμβρίου - Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο

Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο για τις προπτυχιακές Σπουδές 2015 - 2016.

Μέγεθος: 1.19MB

akadimaiko_imerologio_ps1516.pdfakadimaiko_imerologio_ps1516.pdf akadimaiko_imerologio_ps1516.pdf17 Σεπτεμβρίου 2015 - Πρόγραμμα Εξετάσεων

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων που έχουν αναβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, θα διεξαχθούν ως εξής:

Ακολουθεί το αρχείο με το ενημερωμένο (Ορθή Επανάληψη 17-09-2015) πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Χειμερινών και Εαρινών Εξαμήνων της Σχολής Μ.Μ.-Μ. ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

Μέγεθος: 101KB

prog_exam_sept1415_v4.pdfprog_exam_sept1415_v4.pdf prog_exam_sept1415_v4.pdf16 Σεπτεμβρίου - Επείγουσα Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 η εξέταση του μαθήματος «Φυσική ΙΙ» θα διεξαχθεί κανονικά. Όσον αφορά στην εξέταση των μαθημάτων του 6ου εξαμήνου και του 8ου εξαμήνου, αναβάλλονται και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Αθήνα 16/09/2015

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)16 Σεπτεμβρίου - Φοιτητικές Εστίες

Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήθηκε το παρακάτω site για τις φοιτητικές Εστίες, και περιέχονται σε αυτό όλες οι πληροφορίες για τις Εστίες και την εισδοχή νέων φοιτητών σε αυτές.

www.esties.ntua.gr

Γραμματεία ΝΕΕΜΠ
Τηλ. 210420689314 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση για τους Νεοεισαχθέντες

Ανακοινώνεται στους νεοεισαχθέντες φοιτητές της Σχολής, ότι για την έκδοση του Δελτίου Ειδικού φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο) θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση στο δικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr. Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου καθώς και σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ θα χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης που θα παραλάβετε με e-mail από τη Γραμματεία αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή/δήλωση μαθημάτων στη Σχολή. Οι φοιτητές μπορούν να παραλαμβάνουν το Δελτίο από το σημείο παράδοσης που θα έχουν επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)10 Σεπτεμβρίου - Εγγραφές Πρωτοετών 2015 -2016

Προσοχή: Ωράριο λειτουργίας Γραμματείας 11.00 - 13.30

Ανακοινώνεται στους νεοεισερχόμενους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, ότι για το Ακαδημαϊκό Ετος 2015-16, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ως προθεσμία εγγραφής έχει οριστεί το διάστημα από Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015. Η εγγραφή σας θα γίνει με το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής προεγγραφής. Πιο συγκεκριμένα: Mέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr οφείλετε να επισκεφθείτε την ειδική εφαρμογή, να συμπληρώσετε και υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής σας. Για την είσοδο σας θα χρησιμοποιήσετε τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που είχατε για το μηνανογραφικό σας δελτίο. Στη συνέχεια έως 22 Σεπτεμβρίου 2015 πρέπει να αποσταλεί στη γραμματεία της Σχολής με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως η αίτηση προεγγραφής μαζί τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Εκτυπωμένη την Αίτηση προεγγραφής με την υπεύθυνη δήλωση, με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής
 • Απολυτήριο Λυκείου (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
 • Βεβαίωση Πρόσβασης (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
 • Μία (1) φωτογραφία έγχρωμη τύπου ταυτότητας
 • Αστυνομική Ταυτότητα (ευκρινές φωτοαντίγραφο)

Τέλος το διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου 2015 θα πρέπει να προσέλθετε στη Γραμματεία για να συμπληρώσετε τη δήλωση των μαθημάτων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφής σας. Στη συνέχεια θα παραλάβετε με e-mail τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 05 Οκτωβρίου 2015. Το εν λόγω πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί στο site της Σχολής τις προσεχείς ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr. )

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)10 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση ΙΙ

Παρακαλούνται οι φοιτητές που εκπόνησαν Προαιρετική Πρακτική Άσκηση το καλοκαίρι του 2015 και έχουν ολοκληρώσει την Πρακτική τους Άσκηση, να προσέλθουν την Τρίτη 15/09/15 στις 12.00, στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης προκειμένου να ενημερωθούν για την αποζημίωση τους και να υπογράψουν σχετικά έγγραφα που αφορούν στην αποζημίωση τους. Η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική.09 Σεπτεμβρίου - Εξέταση Μαθημάτων

Παρακαλούνται οι φοιτητές που θέλουν να λάβουν μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις των μαθημάτων επιλογής «Περιβαλλοντική Γεωχημεία» και «Γεωλογία και Κοιτασματολογία Ελλάδας» να επικοινωνήσουν με τον λέκτορα Σταύρο Τριανταφυλλίδη (γραφείο 1.32 1ος όροφος) για να καθορίσουν την ημερομηνία εξέτασης.04 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση για την Πρακτική Άσκηση ΙΙ

Όσοι φοιτητές εκπόνησαν Πρακτική Άσκηση ΙΙ και Προαιρετική Πρακτική Άσκηση το καλοκαίρι του 2015 και την εχουν ήδη ολοκληρώσει, πρεπει να παραδώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα στη κα. Κωστοπούλου (Γραφειο Πρακτικής Άσκησης) μέχρι Δευτερα 07/09/15 στις 12.00. Όσοι δεν παραδώσουν τα απαιτουμενα εγγραφα δε θα λαβουν την υπόλοιπη αποζημίωση και υποχρεούνται να επιστρέψουν και την προκαταβολή που ήδη εχουν λάβει.31 Ιουλίου 2015 - Κατάλογος Συγγραμμάτων

Κατάλογος προτεινόμενων προς επιλογή Διδακτικών Συγγραμμάτων της Σχολής Μ.Μ.-Μ. ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Μέγεθος: 2.93MB

siggramata_1516.pdfsiggramata_1516.pdf siggramata_1516.pdf

© 2015 ΕΜΠ, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών :: School of Mining and Metallurgical Engineering