Εκδήλωση στη Μύκονο με τίτλο «Στις διαδρομές των Μεταλλωρύχων της Μυκόνου, των Κυκλάδων, του Kόσμου»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα: «Στις διαδρομές των Μεταλλωρύχων της Μυκόνου, των Κυκλάδων, του Kόσμου» από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2017 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των ιστορίας των μεταλλείων και των ανθρώπων τους, η προβολή της συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η αξιοποίηση των μεταλλείων-ορυχείων ως βιομηχανικών μνημείων, καθώς και η γνωριμία της νέας γενιάς με αυτό το σημαντικό κομμάτι της τοπικής ιστορίας.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει ο Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής κ. Κ. Παναγόπουλος και ως προσκεκλημένος ομιλητής ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Δ. Καλιαμπάκος. Η ομιλία του κ. Καλιαμπάκου έχει τον τίτλο: «Μεταλλωρύχοι του Κόσμου: Ιχνηλατώντας την ταυτότητας τους μέσα από την Τέχνη» σκιαγραφεί τα κοινά στοιχεία της ταυτότητας των μεταλλωρύχων σε ολόκληρο τον κόσμο όπως αυτά αποτυπώνονται μέσα από τα τραγούδια, τον κινηματογράφο και άλλες μορφές τέχνης.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων