Πρόσκληση για το 3ο Πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs – Παράταση Αιτήσεων έως 1/12

Παράταση Αιτήσεων έως 1/12

Σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης του  1ου και 2ου Πιλοτικού Σχολείου το Σεπτέμβριο του 2020 και 2021, οι αιτήσεις για το 3ο Πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 8-10 Δεκεμβρίου 2021, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το 3ο Πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs είναι ένα τριήμερο διαδικτυακό πρόγραμμα για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον κλάδο των Ορυκτών Πρώτων Υλών, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου EnAct-SDGs, ένα διετές EIT Regional Innovation Scheme-RIS Matchmaking and Networking πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από το EIT RawMaterials,και απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς σπουδαστές και νέους αποφοίτους.

Το 3ο Πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs οργανώνεται από το University of Trento και Hub Innovation Trentino (Ιταλία), την εταιρία Mytilineos και τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ελλάδα), εταίρους του ENACT-SDGs.

Το πρόγραμμα που παρέχεται από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια University of Trento και Hub Innovation Trentino (Ιταλία), TU Freiberg (Γερμανία), Montanuniversität Leoben (Αυστρία), σχεδιάστηκε με βάση την επίτευξη των στόχων της Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Οι σπουδαστές θα συνεργαστούν με επαγγελματίες του κλάδου και βιομηχανικούς εταίρους εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνικές για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη βιομηχανία των Ορυκτών Πρώτων Υλών, (ΟΠΥ) και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες θα μάθουν να χρησιμοποιούν νέα εργαλεία και θα αναπτύξουν μια νέα νοοτροπία που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας τους ως καινοτόμοι επαγγελματίες.

Το 3ο Πιλοτικό σχολείο συνδυάζει διαλέξεις και καθοδήγηση, (mentoring), από ειδικούς του χώρου σε συνδυασμό με μια πρακτική προσέγγιση όπου οι συμμετέχοντες εργάζονται αυτόνομα σε ομάδες για να κατανοήσουν τη βιομηχανική πρόκληση και να αναπτύξουν πρότυπες επιχειρηματικές λύσεις.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σχολείο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 4ο εξάμηνο των σπουδών τους ή νέους πτυχιούχους, που προέρχονται από τα τρία πανεπιστήμια της περιοχής της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (East and South East – ESEE Region) που συμμετέχουν στο έργο (- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Ελλάδα · – AGH University of Science and Technology, Poland; -TUKE Technical University of Kosice, Slovakia). Φοιτητές από Πανεπιστήμια Ορυκτών Πρώτων Υλών από χώρες RIS* μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση.
* Επιλέξιμες Χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα, Εσθονία,  Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ρουμανία, Τσεχία.

 

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ:

Το πιλοτικό σχολείο θα διοργανωθεί στις 8-10 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακά, ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα: 3 ημέρες όπου τα πρωινά θα είναι αφιερωμένα σε διαδικτυακές δράσεις (διαλέξεις, διαδραστικά εργαστήρια, ομαδική εργασία παρουσία μεντόρων, κοινωνικές δράσεις), ενώ τα απογεύματα θα είναι αφιερωμένα σε ατομική ή ομαδική εργασία με δυνατότητα συνεργασίας με τους μέντορες.

Η συμμετοχή στο Σχολείο είναι δωρεάν για τους επιλεγμένους μαθητές, αλλά οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 3ο πιλοτικό σχολείο EnActSDGs, ανατρέξτε στην επίσημη πρόσκληση στον ιστότοπο του EnActSDGs.

 Αίτηση online έως τις 1/12/2021 >> ONLINE ΑΙΤΗΣΗ <<

Σας προσκαλούμε να εγγραφείτε στο δίκτυο του EnActSDGs, ώστε να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις για το έργο αλλά και προσκλήσεις για συμμετοχή στις δραστηριότητές μας.