Ανακοίνωση προς νέους ηλικίας 14-20 ετών για τον διαγωνισμό PLAYENERGY 2022 από την κοινότητα EIT Food

 

PLAYENERGY 2022: Η 3η έκδοση του διαγωνισμού ταξιδεύει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Νέοι 14-20 ετών διεκδικούν έπαθλα  μέσα από το παιχνίδι για τη βιωσιμότητα.

Το EIT Food διοργανώνει την 3η έκδοση του διαγωνισμού PlayEnergy. Πρόκειται για ένα διεθνές project που αναπτύχθηκε από την ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel και την Campus Party. Οι δύο εκδόσεις του έφτασαν σε όλο τον κόσμο, με συνολική συμμετοχή 20 εκατομμυρίων νέων και με 15.000 ενεργές συμμετοχές.

Καλούνται νέοι ηλικίας 14 – 20 ετών, από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, την Αργεντινή, και το Περού, να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Κατά την πραγματοποίησή του, οι συμμετέχοντες επιλέγουν το avatar τους και απαντούν 24 προκλήσεις για την ηλεκτροδότηση, την ενεργειακή μετάβαση, τη βιωσιμότητα και την απανθρακοποίηση, με στόχο τον ηγετικό τους ρόλο στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου, καινοτόμου μέλλοντος. Οι 4 κύριες προκλήσεις συμπληρώνονται από κάθε διαγωνιζόμενο ξεχωριστά, και οι 20 προαιρετικές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ομάδες. Οι συμμετέχοντες των εννιά πρώτων θέσεων, κερδίζουν βραβεία έως και 1.000 ευρώ, ενώ οι φιναλίστ των επτά θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης, θα συμμετάσχουν μαζί με δύο συνοδούς τους, στο τελικό ψηφιακό Hackathon, το 2023.

Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει, με την πρώτη φάση να ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη φάση είναι από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου. Για την εγγραφή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://playenergy.enel.com/gr/default.aspx.

Για τη Generation Z, το PlayEnergy είναι μια μοναδική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη μέσα από την συμμετοχή σε έναν δωρεάν διεθνή διαγωνισμό που διεγείρει την κριτική σκέψη, προάγει τη συνεργασία και μπορεί να δώσει κατεύθυνση στους νέους για την επιλογή της μελλοντικής τους καριέρας!