Απονομή Διπλωμάτων και ΜΔΕ έτους 2017

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των διπλωμάτων της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών και των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης (ΜΔΕ) του Δ.Π.Μ.Σ. «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων». Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτηρίου Αβέρωφ, ένα ιστορικό χώρο, εξαιρετικής αισθητικής.

Η τελετή ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Αναπληρωτή Πρύτανη του Ε.Μ.Π., Καθηγητή Δ. Παπαντώνη. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Καθηγητής Μ. Καββαδάς, Αναπληρωτής Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ. «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων» και η Καθηγήτρια Β. Γεωργιάννου εκ μέρους της Κοσμητείας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Καθηγητής Δ. Ησαΐας, καλωσόρισε το κοινό στο κτήριο Αβέρωφ. Αναφέρθηκε στην ιστορία των κτηρίων του Ε.Μ.Π. στην Πατησίων, μίλησε για τη ζωή, τη φιλοσοφία και τα ιδανικά του Λύσανδρου Καυτανζτόγλου, ο οποίος και σχεδίασε τα κτίρια αυτά.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, Καθηγητής Δ. Καλιαμπάκος, συνεχάρη τους νέους διπλωματούχους και ευχήθηκε μια πλούσια και  ενδιαφέρουσα επαγγελματική ζωή. Στη συνέχεια, επικέντρωσε την ομιλία του στο σύμβολο του Ε.Μ.Π., τον Προμηθέα Πυρφόρο, που συμβολίζει, από τη μία πλευρά, τη χειραφέτηση του ανθρώπου από τους φυσικούς περιορισμούς με τη χρήση της τεχνολογίας και, από την άλλη, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αμφισβήτησης κάθε εξουσίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, Τάκης Μαυρίδης, σε κλίμα συγκίνησης, μιας που συμπληρώνονταν για τον ίδιο 50 χρόνια από την αποφοίτησή του από τη Σχολή, καλωσόρισε τους διπλωματούχους στο νέο τους «σπίτι» και υποσχέθηκε κάθε συνδρομή του Συλλόγου στα πρώτα τους βήματα ως νέοι μηχανικοί.

Στο καλλιτεχνικό τμήμα της εκδήλωσης, τον ύμνο των μεταλλωρύχων “16 tons”, καθώς επίσης τη “Γρανάδα” και το γνωστό “Ο sole mio” ερμήνευσε ο διεθνούς φήμης βαθύφωνος Βασίλης – Δεναχής Κωστόπουλος, ο οποίος είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Ε.Μ.Π. Στο πιάνο έπαιξε ο Στέφανος Κοζάνης, απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π. και του Δ.Π.Μ.Σ. «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων».

Ακολούθησε, σε θερμό και γιορταστικό κλίμα η απονομή των διπλωμάτων.