Διαδικτυακή Ημερίδα «Προοπτικές απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο του μαρμάρου»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Ε.Μ.Π., με θέμα: «Προοπτικές απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο του μαρμάρου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  “Winstone – Opening gates for Women IN the STONE sector”.

Περισσότεροι από 75 συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση που συντόνισαν από κοινού ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Καθηγητής Δ. Καλιαμπάκος και η Αν. Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Μ. Μενεγάκη. Στο πρώτο μέρος της εκδήλώσης παρουσιάστηκε η ομάδα του έργου WinSTONE καθώς και οι στόχοι και τα επιδιωκώμενα αποτελέσματα του έργου. Στη συνέχεια η κ. Μενεγάκη μίλησε για τις “Εκπαιδευτικές ανάγκες για την ένταξη των γυναικών στον κλάδο του μαρμάρου” και η Αν. Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Μ. Περράκη παρουσίασε το θέμα “Σχεδιασμός και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων”. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης γυναίκες πρωτοπόροι στον κλάδο, όπως η κ. Ι. Χαϊδά (Πρόεδρος ΣΕΜΜΘ) και η  κ. Κ. Λαζή (τ. Πρόεδρος ΣΕΜΜΘ), η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Μηχανικών κ. Β. Τσουκαλά, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. και ο Δρ. Γ. Τέντες, Γεν. Διευθυντής μιας νεοφυούς επιχείρησης με πλειοψηφία γυναικών στο εργατικό δυναμικό της, μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες απασχόλησης των γυναικών.

Η εκδήλωση έληξε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ομιλητές να απαντούν σε ερωτήσεις του συντονιστή.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης:

Τέλος το video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ: