ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. ΚΥΡΟΥΣΗ

Η Κοσμητεία της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών εκφράζει, εκ μέρους όλης της Σχολής, τη βαθειά θλίψη της για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Γιάννη Κυρούση.

Ο Ι. Κυρούσης, απόφοιτος του Φυσιογνωστικού Τμήματος του ΑΠΘ (1970-1974), πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Grenoble στη Γαλλία (1974-1978) στο αντικείμενο της Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας και ακολούθησε ακαδημαϊκή πορεία στο ΕΜΠ, στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών από το 1980 έως το 2011, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Οργάνωσε και εξόπλισε τη μονάδα υδροχημείας του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας του Τομέα Γεωλογικών Επιστημών και εισήγαγε, για πρώτη φορά, τις εφαρμογές των Η/Υ στη Γεωλογία, στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Συνέβαλε στη μελέτη και κατασκευή της γεώτρησης για την υδροδότηση της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και στη μελέτη και εκμετάλλευση της αβαθούς γεωθερμικής ενέργειας της Πολυτεχνειούπολης.

Υπήρξε σοβαρός και συνεπής επιστήμονας, με βαθιά γνώση του αντικειμένου του, αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός στην προώθηση της επιστήμης. Ένας ευγενής και πράος άνθρωπος, εξαίρετος δάσκαλος, ιδιαίτερα αγαπητός από τους φοιτητές και συναδέλφους.

Η Κοσμητεία της Σχολής ΜΜΜ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.