ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Κ. ΤΣΑΙΜΟΥ

Η Κοσμητεία της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μελών της, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια της Κωνσταντίνας Τσάιμου, Ομότιμης Καθηγήτριας της ΣΜΜΜ, και τα συλλυπητήριά της στους οικείους της.

Η Ντίνα Τσάϊμου υπήρξε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα της Σχολής, άξια συνεχίστρια του έργου του αείμνηστου Κ. Κονοφάγου στο ανασκαφικό έργο του Λαυρίου, το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε με όλη της την καρδιά.  Έδωσε όλη της την ενέργεια, ακόμη και μετά  τη συνταξιοδότησή της, στην ανάδειξη της ιστορίας της αρχαίας μεταλλευτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας,  τεκμηριώνοντας τη σημασία της και εντός της Σχολής και ευρύτερα. Η Ντίνα Τσάϊμου είχε ένα πάθος με αυτό που καταπιανόταν, το οποίο μετέδιδε στους φοιτητές και συνεργάτες της, και άφησε υλικό σπάνιο που η Σχολή οφείλει να αξιοποιήσει.

Παρήγαγε σημαντικό συγγραφικό έργο (Αρχαιογνωσία των μετάλλων, Ορολογία της αρχαίας μεταλλείας, Λόγος και εικόνα, Η αρχαία μεταλλευτική και μεταλλουργία) και τίμησε την εμπιστοσύνη της Σχολής να συμπεριλάβει μια αρχαιολόγο στις γραμμές της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη δεχτεί.