ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας έχει οριστεί το διάστημα από 16/09/2021 έως 24/09/2021 (μέχρι τις 15:00) ως προθεσμία εγγραφής για τους  νεοεισερχόμενους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, για το Ακαδημαϊκό Ετος 2021-22.

Η εγγραφή θα  γίνει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://eregister.it.minedu.gov.gr εισάγοντας  τον ίδιο 8ψήφιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε για την εισαγωγή σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου.

Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα πρέπει να στείλετε στην Γραμματεία της Σχολής (secretary@metal.ntua.gr) το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τα κάτωθι:

  • Εκτυπωμένη την Αίτηση εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας που συμπληρώσατε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής
  • Απολυτήριο Λυκείου (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
  • Αστυνομική Ταυτότητα (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
  • Εάν είστε εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή και έχετε το πιστοποιητικό διαγραφής το επισυνάπτετε.

Θα εκκρεμεί η κατάθεση μίας (1) φωτογραφίας έγχρωμης τύπου ταυτότητας την οποία θα καταθέσετε όταν ξεκινήσει  η διδασκαλία των μαθημάτων.

Στη συνέχεια θα παραλάβετε στο προσωπικό email που θα έχετε δηλώσει στην αίτηση εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας, τους κωδικούς πρόσβασης (username & password) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ. Οι κωδικοί αυτοί θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως έκδοση πάσο, δήλωση μαθημάτων/συγγραμμάτων, κατάθεση λοιπών δικαιολογητικών.  Θα υπάρξουν επόμενες διευκρινήσεις για τα ανωτέρω, επομένως να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις της Γραμματείας στο site της σχολής  https://www.metal@ntua.gr.

Η έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή είναι 04 Οκτωβρίου 2021. Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων καθώς και το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές.