ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΤΑΚΗ) ΜΑΥΡΙΔΗ

Η Κοσμητεία της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Μηχανικών εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη (Τάκη) Μαυρίδη, ο οποίος «έφυγε» το Σάββατο 29/10/2022.

Ο Τάκης Μαυρίδης υπήρξε ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους και αγαπητούς συναδέλφους του ελληνικού μεταλλευτικού κλάδου. Αποφοίτησε το 1968 από το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών της τότε Ανωτάτης Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Εργάστηκε σε ζωτικής σημασίας θέσεις στον μεταλλευτικό κλάδο (λευκόλιθος, βωξίτες, σιδηρονικέλιο, βιομηχανικά ορυκτά κλπ) για πάνω από 30 χρόνια. Στη συνέχεια, δραστηριοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, ως ελεύθερος επαγγελματίας, πάντα στον κλάδο.

Εκτός από την πλούσια επαγγελματική του πορεία, ο Τάκης Μαυρίδης ξεχώρισε για την αγάπη του και την ενασχόλησή του με τα κοινά, ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια. Από το 1964 έως το 1967 διετέλεσε συνεχώς Πρόεδρος της τάξης του και μέλος του Δ.Σ. του Σπουδαστικού Συλλόγου της ενιαίας τότε Σχολής Χημικών και Μεταλλειολόγων Μηχανικών, οπότε και καταργήθηκε από το αξίωμά του από το δικτατορικό καθεστώς. Σημαντική υπήρξε η δράση του στο ΤΕΕ. Ιδιαίτερη υπήρξε η συμβολή του Τάκη Μαυρίδη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών Μηχανικών, στον οποίο διατέλεσε Πρόεδρος από το 2012 έως σήμερα, γεγονός που αντανακλά και την εκτίμηση που έχαιρε μεταξύ των συναδέλφων. Ο Τάκης Μαυρίδης τίμησε τη θέση αυτή δίνοντας πολύπλευρες μάχες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων του κλάδου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.