ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχει οριστεί το διάστημα από 31/08/2023 έως 08/09/2023 ως προθεσμία εγγραφής για τους  νεοεισερχόμενους φοιτητές της Σχολής Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών Μηχανικών, για το Ακαδημαϊκό Ετος 2023-24.

Η εγγραφή πραγματοποιείται υποχρεωτικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://eregister.it.minedu.gov.gr εισάγοντας τον ίδιο 8ψήφιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε για την εισαγωγή σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου.

Σε περίπτωση που είχατε εγγραφεί το προηγούμενο έτος σε άλλο Α.Ε.Ι μη ξεχάσετε να δηλώσετε τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είστε ήδη εγγεγραμμένοι αιτούμενοι ταυτόχρονα και τη διαγραφή σας από αυτό. Το ίδιο θα πρέπει να δηλώσουν και όσοι φοιτητές είχαν ήδη προχωρήσει στη διαγραφή τους απευθυνόμενοι κατευθείαν στη Γραμματεία της Σχολής τους πριν την έναρξη της ηλεκτρονικής διαδικασίας εγγραφής στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στη Σχολή μας θα πρέπει να στείλετε στην Γραμματεία της Σχολής (secretary@metal.ntua.gr) το αργότερο μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2023 τα κάτωθι:

  • Εκτυπωμένη την Αίτηση εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας που συμπληρώσατε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής
  • Απολυτήριο Λυκείου (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
  • Αστυνομική Ταυτότητα (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
  • Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 ότι «Δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα» (θα τη βρείτε συνημμένη, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, υπογράψτε την και την υποβάλετε μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά)
  • Εάν είστε εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή και έχετε ήδη παραλάβει το πιστοποιητικό διαγραφής το επισυνάπτετε.

 Θα εκκρεμεί η κατάθεση μίας (1) φωτογραφίας έγχρωμης τύπου ταυτότητας την οποία θα καταθέσετε στη Γραμματεία της Σχολής όταν ξεκινήσει  η διδασκαλία των μαθημάτων (ώρες κοινού καθημερινά 11.00 – 13.30).

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί η καταχώρηση της εγγραφής σας στο φοιτητολόγιο θα παραλάβετε στο προσωπικό email που θα έχετε δηλώσει στην αίτηση προεγγραφής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους κωδικούς πρόσβασης (username & password) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ. Οι κωδικοί αυτοί θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως έκδοση πάσο, δήλωση μαθημάτων/συγγραμμάτων, κατάθεση λοιπών δικαιολογητικών.  Θα υπάρξουν επόμενες διευκρινήσεις για τα ανωτέρω, επομένως να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις της Γραμματείας στο site της σχολής  https://www.metal@ntua.gr.

Η έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή είναι 02 Οκτωβρίου 2023. Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων καθώς και το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και καλή αρχή.

Download (PDF, 209KB)