Women in Science από τη φοιτητική ομάδα NTUA Young Minds Section

Η Οργανωτική Επιτροπή της φοιτητικής ομάδας NTUA Young Minds Section διοργανώνει τη δράση Women in Science (www.wisyoungmindsntua.gr).

Η NTUA Young Minds (http://www.youngminds.physics.ntua.gr) αποτελεί μία εθελοντική ομάδα που λειτουργεί υπό την αιγίδα της European Physical Society (EPS) και επικεντρώνεται στη στήριξη και την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων στον κλάδο της φυσικής. Γενικότερος στόχος της είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι νέοι επιστήμονες μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να συνεργάζονται με τον ευρύτερο ερευνητικό κόσμο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και με σκοπό τον εορτασμό της ημέρας της Γυναίκας το μήνα Μάρτιο, διοργανώνει μία σειρά διαδικτυακών ομιλιών, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη και Πέμπτη του μήνα, ενώ στις 29.03. σχεδιάζει την διοργάνωση μιας ημερίδας στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ, με κεντρικές ομιλίες, workshops και πάγκους από διάφορες ερευνητικές ομάδες, poster session και ολιγόλεπτες διαδραστικές ομιλίες (science slams).