Τιμητική Συμμετοχή Μηχανικών της Ηellenic Copper Mines Ltd στον Εορτασμό της 70ης Επετείου ιδρύσεως της Σ.M.M.M.

Τιμητική Συμμετοχή της Κυπριακής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Βιομηχανίας στον Εορτασμό της 70ης Επετείου από της ιδρύσεως της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου

Στις 24 Νοεμβρίου, κλιμάκιο Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών Μηχανικών της Ηellenic Copper Mines Ltd, αποφοίτων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση εορτασμού της 70ης επετείου από της ιδρύσεως της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα τελετών του ΕΜΠ και την παρακολούθησαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητές και φοιτητές, ακαδημαϊκό προσωπικό από άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδος καθώς και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανιών της Ελλάδος και άλλοι προσκεκλημένοι.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η Συμβολή της Υδρομεταλλουργίας στην Εκμετάλλευση Φτωχών Μεταλλευμάτων Χαλκού και Πολυτίμων Μετάλλων της Κύπρου».

Το ακροατήριο παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις της κυπριακής ομάδας και διεπίστωσε ότι στην Κύπρο, σήμερα, εφαρμόζονται πρωτοπόρες υδρομεταλλουργικές μέθοδοι, οι οποίες καθιστούν δυνατή την εξαγωγή χαλκού, χρυσού και αργύρου από πολύ φτωχά μεταλλεύματα, τα οποία μέχρι πρότινος εθεωρούντο στείρα.

Κατά την τελετή, οι μηχανικοί της Ηellenic Copper Mines Ltd παρέδωσαν στο ΕΜΠ ακριβές αντίγραφο αρχαίου χάλκινου ταλάντου, που κατασκευάστηκε από μεταλλωρύχους και μεταλλουργούς της εταιρείας.

Οι παρουσιάσεις παρατίθενται αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://www.hydrometallurgy.metal.ntua.gr/Industrial%20Projects.htm