Προκήρυξη Υποτροφιών από το ΙΚΥ επιμελών φοιτητών

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- Β’ Κύκλος» προκήρυξε 3.685 προπτυχιακές υποτροφίες επιμελών φοιτητών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ).

Στο πλαίσιο της ανωτέρω Πράξης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

  1. Σε αντίθεση με την προηγούμενη πρόσκληση του ακαδ. έτους 2016/17, για το ακαδ. έτος 2017/18 τα δικαιολογητικά θα προσκομιστούν ή αποσταλούν αποκλειστικά στο ΙΚΥ (Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία), προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο επιλεξιμότητας. Το ΙΚΥ θα ορίσει την προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και την ανακοίνωση του Πίνακα Κατάταξης.
  2. Μια από τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης είναι οι φοιτητές/τριες (πλην των πρωτοετών) να έχουν εξεταστεί επιτυχώς στο 60% των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδ. έτους 2016-17. Σας επισυνάπτουμε προς διευκόλυνσή σας σε μορφή.doc (word) το Παράρτημα 1 της Πρόσκλησης «Υπόδειγμα βεβαίωσης του Τμήματος/Σχολής του υποψήφιου». Στην ανωτέρω βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι «Ο υποψήφιος έχει εξεταστεί επιτυχώς στο 60% των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του έτους 2016-2017 έως την εξεταστική του Σεπτεμβρίου του ακαδ. έτους 2016/17».