Η Σχολή ΜΜΜ υποστηρίζει μαθητική ομάδα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Η Σχολή ΜΜΜ υποστηρίζει μαθητική ομάδα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με θέμα «Αποικισμός του Άρη»!

Η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών υποστηρίζει τη μαθητική ομάδα “Εξωγήινο Έπος”, η οποία λαμβάνει μέρος στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με θέμα “Αποικισμός του Άρη”. Ο  τίτλος του project τους είναι “Let’s go underMars” και εμπεριέχει την ιδέα της υπόγειας διάνοιξης / εξόρυξης.

Όπως γράφουν και οι ίδιοι “H λύση που βρήκαμε αφορά στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στον πλανήτη Άρη και να χρησιμοποιήσουμε τα ορυκτά του ώστε να δημιουργήσουμε την πρώτη αποικία. Οι δύσκολες συνθήκες περιλαμβάνουν ανεμοθύελλες, ακραίες θερμοκρασίες, έλλειψη νερού (υπάρχει μόνο υπόγεια), ακτινοβολίες. Όλες αυτές οι δυσκολίες θα λυθούν εάν οι πρώτοι άποικοι ζουν υπόγεια (υποάρεια). Γι΄αυτό, τα ρομπότ μας, έχουν σαν αποστολή να προετοιμάσουν το έδαφος για μια μικρή υπόγεια αποικία».

Η κατασκευή τους περιλαμβάνει τρία ρομπότ. Το πρώτο βρίσκεται στην επιφάνεια του Άρη και συλλέγει την ηλιακή ενέργεια την ημέρα ενώ τη νύχτα, ειδοποιούμενο από ένα ευφυώς τροποποιημένο σένσορα απόστασης, κλείνει τα προστατευτικά του.  Το δεύτερο ρομπότ περιέχει έναν αυτοματισμό ειδοποίησης για την προστασία της εγκατάστασης από τις (συχνές στον Άρη) ανεμοθύελλες. Το τρίτο ρομπότ είναι ένα ΤΒΜ, το οποίο διαμορφώνει τη υπόγεια αποικία. Έχει δύο μοτέρ και μηχανισμό ασφάλειας που διακόπτει τις εργασίες του όταν συναντήσει κάποια σπηλαίωση! Τροφοδοτείται δε με την ενέργεια που συλλέγει το πρώτο ρομπότ.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το ευρηματικό TBM.

Η ομάδα διαγωνίστηκε το Σάββατο 16/2/2019 στους Περιφερειακούς Αγώνες Αττικής που διοργανώνει η WRO Hellas (https://wrohellas.gr) και προκρίθηκε για τον μεγάλο τελικό, στις 16/3/2019!