Παράταση Αιτήσεων – EnAct-SDGs Πρώτο Πιλοτικό Σχολείο

EnAct-SDGs 1ο Πιλοτικό Σχολείο – Πρόσκληση για αιτήσεις

Το 1ο πιλοτικό Σχολείο του έργου EnAct-SDGs είναι ένα τριήμερο διαδικτυακό σεμινάριο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στη βιομηχανία των Ορυκτών Πρώτων Υλών. Το πρόγραμμα έχει ως βασικούς πυλώνες τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) και τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Οι σπουδαστές θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προτείνει η Βιομηχανία για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ιδεών και τη βελτίωση των υπαρχουσών λύσεων. Θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες, θα μάθουν να χρησιμοποιούν νέα εργαλεία και θα αναπτύξουν μια νοοτροπία που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας τους ως καινοτόμοι επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα του Σχολείου παρέχεται από TU Freiberg (Γερμανία), Montanuniversität Leoben (Αυστρία), University of Trento και Hub Innovation Trentino (Ιταλία), εταίροι του έργου ENACT-SDGs.

Το σχολείο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 4ο εξάμηνο των σπουδών τους ή νέους πτυχιούχους, που προέρχονται από τα τρία πανεπιστήμια της περιοχής της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (East and South East – ESEE Region) που συμμετέχουν στο έργο (- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Ελλάδα · – AGH University of Science and Technology, Poland; -TUKE Technical University of Kosice, Slovakia). Φοιτητές από Πανεπιστήμια Πρώτων Υλών από χώρες RIS μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση.

Οι συμμετέχοντες στο Σχολείο θα έχουν την ευκαιρία να:

  • Ασχοληθούν με τον τομέα των πρώτων υλών μαζί με συναδέλφους από την περιοχή του ESEE και όλη την Ευρώπη
  • Συμμετέχουν κοινωνικά και εκπαιδευτικά σε ένα μοναδικό πρόγραμμα σπουδών
  • Λάβουν μέρος σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και σε εξωσχολικές δραστηριότητες
  • Δημιουργήσουν νέες επαφές και να συμμετάσχουν σε ένα ζωντανό διεθνές δίκτυο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs, ανατρέξτε στην επίσημη πρόσκληση στον ιστότοπο του EnAct-SDGs.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ:
Το πιλοτικό σχολείο θα διοργανωθεί στις 28-30 Σεπτεμβρίου στο “Technicom“, ένα Πανεπιστημιακό Επιστημονικό Πάρκο στο TUKE. Το σχολείο θα διοργανωθεί ως υβριδική (φυσική & on-line) εκδήλωση, με τη συμμετοχή σπουδαστών από το TUKE αλλά και από το ΕΜΠ, AGH και άλλες RIS χώρες (on-line).

Αίτηση online έως τις 31/8/2020 >> ONLINE ΑΙΤΗΣΗ <<

Η συμμετοχή στο Σχολείο είναι δωρεάν για τους επιλεγμένους μαθητές, αλλά οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Το EnAct- SDGs Summer School είναι μέρος των πιλοτικών δραστηριοτήτων του έργου EnAct-SDGs, το οποίο είναι ένα διετές EIT Regional Innovation Scheme-RIS Matchmaking and Networking πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από το EIT RawMaterials

Σας προσκαλούμε να εγγραφείτε στο δίκτυο του EnAct-SDGs, ώστε να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις για το έργο αλλά και προσκλήσεις για συμμετοχή στις δραστηριότητές