ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΜΜΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-22

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Πρώτα απ΄όλα, θα ήθελα να καλωσορίσω τους πρωτοετείς φοιτητές μας! Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι πετύχατε σε μία Σχολή με ένα ιδιαίτερα πλατύ και συναρπαστικό επιστημονικό αντικείμενο. Είμαι σίγουρος ότι καθεμία και καθένας από εσάς θα μπορέσει να ανακαλύψει εκείνο το γνωστικό πεδίο που θα ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σας, βάζοντας το δικό σας  λιθαράκι στην εξέλιξη της επιστήμης και την πρόοδο της κοινωνίας.

Τη Δευτέρα 04/10/21, και μετά από πολύμηνη απουσία, επιστρέφουμε στο φυσικό μας χώρο, έναν χώρο εκπαίδευσης, έρευνας αλλά και ανθρώπινης επαφής. Η επιστροφή στην κανονικότητα και στη δια ζώσης εκπαίδευση, κάτι για το οποίο όλοι ανυπομονούσαμε, θα γίνει με προσεκτικά και μελετημένα βήματα, έτσι ώστε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας – διδακτικό-διοικητικό προσωπικό και φοιτητές – να νιώθουν και, κυρίως, να είναι ασφαλείς. Στόχος μας είναι ένας: να διατηρήσουμε τη Σχολή σε πλήρη λειτουργία, στηριγμένοι στην αμοιβαία συνεργασία όλων μας.  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην απόφαση της Γ.Σ της ΣΜΜΜ της 30/09/21.

Ένα βασικό νέο στοιχείο στη λειτουργία όλου του ΕΜΠ είναι η νέα πλατφόρμα διαχείρισης των μαθημάτων, η πλατφόρμα Helios (helios.ntua.gr), η οποία αντικατέστησε την πλατφόρμα mycourses.  Στην πλατφόρμα εισέρχεστε με τους ιδρυματικούς κωδικούς, όπως και πριν. Είναι βασικό να εγγραφείτε, μέσω της πλατφόρμας, άμεσα, στα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου που θα παρακολουθήσετε γιατί μέσω αυτής θα δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες και ανακοινώσεις για τη διενέργεια του μαθήματος, θα υπάρχει αναρτημένο το εκπαιδευτικό υλικό κλπ.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους μία δημιουργική και ασφαλή ακαδημαϊκή χρονιά!