Τελετή Απονομής διπλωμάτων για τους απόφοιτους του 2019 και 2020

Την Τετάρτη  6 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των διπλωμάτων της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών. Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων, εξαιτίας της πανδημίας, η φετινή εκδήλωση αφορούσε τους αποφοίτους των ετών  2019 και 2020. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Κώστας Παναγόπουλος», στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Η τελετή ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Πρύτανη Ε.Μ.Π., Καθηγητή Α. Μπουντουβή, ο οποίος συνεχάρη τους απόφοιτους και τους κάλεσε, με βάση τις γνώσεις που πήραν από το «μεγάλο σχολείο», το ΕΜΠ, να μπουν στον επαγγελματικό στίβο με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε και ο κ. Γ. Λάσκαρης, εκπρόσωπος του  Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών και υποσχέθηκε κάθε συνδρομή του Συλλόγου στα πρώτα τους βήματα ως νέοι μηχανικοί. Στη συνέχεια ο ποιητής Νίκος Βουρλάκος, «ορυκτοθήρας» ο ίδιος στα μεταλλεία του Λαυρίου, διάβασε ποιήματά του εμπνευσμένα από την εξωτικό κόσμο των υπόγειων στοών και τους «θησαυρούς» των ορυκτών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, Καθηγητής Δ. Καλιαμπάκος, συνεχάρη τους νέους διπλωματούχους και ευχήθηκε μια πλούσια και  ενδιαφέρουσα επαγγελματική ζωή. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στα τέσσερα βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν τον καλό μηχανικό: το καλό θεωρητικό υπόβαθρο, τη συνεχή ενημέρωση, την πρακτική εμπειρία και τη συναδελφικότητα, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από το μεταλλείο βαρύτη στη Μύκονο.

Ακολούθησε μια μικρή έκπληξη, καθώς οι συμμετέχοντες (απόφοιτοι, συγγενείς και φίλοι) κλήθηκαν να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με τα κινητά τους τηλέφωνα, απαντώντας σε πέντε ερωτήσεις μεταλλευτικού περιεχομένου. Στους τρεις πρώτους της βαθμολογίας δόθηκε αντίτυπο της πρόσφατης έκδοσης, σε συνεργασία ΕΜΠ και Δήμου Μυκόνου, «Μεταλλεία Μυκόνου – Μια ιστορία στο φως».

Ακολούθησε, σε θερμό και γιορταστικό κλίμα η απονομή των διπλωμάτων.