Συμμετοχή της Σχολής στον εορτασμό της 107ης επετείου της απεργίας του 1916 στη Σέριφο

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Σερίφου, του Συλλόγου Μεγάλου Λιβαδίου και του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Δημήτρης Καλιαμπάκος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την 107η επέτειο της μεγάλης απεργίας των μεταλλωρύχων της Σερίφου, της 21ης Αυγούστου του 2016.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Κοσμήτορας της Σχολής πραγματοποίησε δύο ομιλίες. Η πρώτη έγινε την Κυριακή 20.08.23 μπροστά από το μεταλλευτικό μουσείο του Μεγάλου Λιβαδιού, στο χωριό που διαδραματίσθηκαν τα ιστορικά γεγονότα, και είχε ως θέμα «Η απεργία της Σερίφου του 1916 και οι αγώνες των μεταλλωρύχων στον κόσμο». Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Σερίφου Κ. Ρεβύνθης. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21.08.23, στον υπαίθριο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου «Περ

σεύς», στο Λιβάδι Σερίφου, με θέμα «Μεταλλωρύχοι του κόσμου: Ιχνηλατώντας την ταυτότητά τους μέσα από την τέχνη», την οποία προλόγισε ο Έφορος Γ. Γαβαλάς. Και οι δύο εκδηλώσεις ήταν ζωντανές, με ιδιαίτερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και γέννησαν πλούσιες συζητήσεις για το «τότε» αλλά και το «σήμερα».

Τέλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της απεργίας που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επετείου στο Μέγα Λιβάδι και κατέθεσε κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο των πεσόντων μεταλλωρύχων, αναφέροντας στην ομιλία του ότι «η απεργία της Σερίφου το 1916 είναι και σήμερα ένα ανοιχτό παράθυρο για ένα καλύτερο κόσμο».