Risk in Time and Space: Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Ρίσκου

Ο επιστημονικός οργανισμός Society for Risk Analysis – Europe (SRA Europe) διοργανώνει στις 2-5 Ιουνίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το 32ο Ετήσιο Συνέδριο του με τίτλο «Risk in Time and Space».

O διεθνής οργανισμός SRA δραστηριοποιείται παγκοσμίως και διαθέτει πολλούς περιφερειακούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Αφρικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και Η.Π.Α.

 Ο  SRA συνδέει ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, μέλη ΜΚΟ, φορείς της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέλη, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή βάση συζήτησης σχετικά με τους κρίσιμους πλανητικούς και άλλους κινδύνους, τα μέτρα διαχείρισης και μετριασμού, την επικοινωνία για θέματα κινδύνου με το κοινό.  Έμφαση δίνεται στην ευρωπαϊκή διάσταση για την προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας και εκπαίδευσης και στην πρακτική εφαρμογή της διαχείρισης κινδύνου στην κοινωνία και την παραγωγική διαδικασία.

Πληροφορίες για το κεντρικό θέμα του συνεδρίου, τα κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα που πραγματεύεται, τους προσκεκλημένους ομιλητές και τις άλλες δραστηριότητες του Συνεδρίου μπορούν να αναζητηθούν στο website στη διεύθυνση https://www.srae-athens2024.gr.

Η πλατφόρμα για την υποδοχή περιλήψεων για παρουσιάσεις και posters έχει ήδη ανοίξει.

Η Σχολή Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών αναπτύσσει συστηματικά την έρευνα και την εκπαίδευση στα θέματα της διαχείρισης του κινδύνου, μιας που το κεντρικό πεδίο της αφορά σε μια βαριά βιομηχανία με εγγενή σημαντικά θέματα ρίσκου. Η μακρόχρονη ενασχόληση αυτή έχει τροφοδοτήσει, επίσης, σημαντικές εργασίες διαχείρισης ρίσκου και σε άλλα συναφή πεδία. Τα μέλη ΔΕΠ, οι ερευνητές, οι μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές με ανάλογη δραστηριότητα θα βρουν στο Συνέδριο τον κατάλληλο χώρο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλους-ες ερευνητές στο αντικείμενο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων λήγει την 31/1/2024, αλλά η πλατφόρμα υποβολών στον ιστότοπο θα μείνει ανοιχτή μέχρι 5-6 Φεβρουαρίου.