Πώς φτιάχνουμε μια ωραία παρουσίαση; – Ανοιχτό μάθημα – Παρασκευή 27/05, 12:30μμ, Αμφιθέατρο 1

 

Πώς φτιάχνουμε μια ωραία παρουσίαση;
Δ. Καλιαμπάκος Κοσμήτορας ΣΜΜΜ

Ανοιχτό μάθημα, Παρασκευή 27/05, 12:30μμ, Αμφιθέατρο 1

Η Σχολή μας κάνει βήματα μπροστά. Ανάμεσα στα άλλα, όλο και σε πιο πολλά μαθήματα δίνονται εργασίες που παρουσιάζονται και εξετάζονται στην τάξη. Τι πιο φυσιολογικό; Σχεδόν ποτέ στην επαγγελματική ζωή του μηχανικού δεν θα «εξεταστεί» κανείς με γραπτές εξετάσεις. Απεναντίας, η προετοιμασία ενός θέματος και η παρουσίασή του σε κοινό θα είναι η καθημερινή πραγματικότητα.

Την Παρασκευή 27/05, τελευταία μέρα των μαθημάτων του εξαμήνου, στο Αμφιθέατρο 1, στις 12:30 πμ,  ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Δ. Καλιαμπάκος παρουσίασε τους κανόνες για μια καλή παρουσίαση, τα βασικά λάθη που συνήθως γίνονται, ακόμη και τα «τρικ» που κάνουν μια παρουσίαση ενδιαφέρουσα.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον τμήμα του ανοιχτού μαθήματος να ήταν όταν το κοινό, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, συζήτησαν και αναμόρφωσαν από κοινού  μια παρουσίαση που είχε προετοιμασθεί στο πλαίσιο ενός μαθήματος της Σχολής.

Εδώ θα βρείτε την παρουσίαση που έκανε ο εισηγητής, καθώς επίσης την παρουσίαση (πριν και μετά) που επεξεργαστήκαμε στο ανοιχτό μάθημα.